Sociālajā dienestā meklē risinājumus bezdarba problēmai

 

 

2013. gada sākumā Ķekavas novada sociālajā dienestā kā ilgstošie bezdarbnieki reģistrējušies un vērsušies pēc palīdzības 497 cilvēki, kas ir aptuveni 3,5% darba spējīgo iedzīvotāju. Speciālisti lēš, ka varētu būt tikpat daudz bez darba esošu novadnieku, kuri dažādu apsvērumu dēļ pat nav reģistrējušies. Lai palīdzētu grūtībās nonākušajiem, Sociālais dienests aicināja bezdarbniekus pieteikties uz Nodarbinātības valsts aģentūras rīkoto vakanču gadatirgu, kas 17. aprīlī norisināsies Kauguros.

Diemžēl līdz 9. aprīlim nav pieteicies neviens interesents. Tāpēc radies jautājums, vai šie bezdarba skartie cilvēki maz vēlas atrast darbu? Bet varbūt pašvaldības piedāvātie pabalsti un citi atvieglojumi ir viss, kas tiem nepieciešams?

 Jāatzīst, ka tā ir milzīga problēma ne vien mūsu novadā, bet arī citviet. Lielai daļai cilvēku, kas saņēmuši pašvaldības palīdzību, trūkst motivācijas meklēt algotu darbu. Tomēr, lai arī turpmāk varētu rēķināties ar atbalstu sarežģītā dzīves brīdī, būs nepieciešams pierādīt, ka darbs tiek meklēts un problēma tiek risināta.

Kā viens no īslaicīgiem risinājumiem ir iespēja pieteikties algotiem pagaidu sabiedriskajiem darbiem jeb tā dēvētajos simtlatniekos. Tomēr jārēķinās, ka iespēja strādāt ir tikai četrus mēnešus gadā, turklāt vienlaicīgi tiek nodarbināti tikai desmit bezdarbnieki. Uz šo brīdi gan Ķekavas novadā brīvu vietu nav. Tomēr joprojām ir iespējams pieteikties Nodarbinātības valsts aģentūras organizētajam vakanču gadatirgum, kas ir laba iespēja bez darba esošajiem atrast sev piemērotu algotu darbu. Pieteikties var sociālajā dienestā (6.kabinetā) vai zvanot (67935977, 26475123). Ar transportu nodrošina novada pašvaldība.

 

 

Inga Auziņa

 

  Drukāt