Ķekavas novada pensionāru biedrība „Polārblāzma” apkopo pensionāru paveikto

Mūžs dots,

Lai niecīgajam celtos pāri

Ar saviem darbiem,

Baltām domām mēs.

Lai ticētu,

Ka mūsu gaismas vārdus

Un patiesību

Citi sadzirdēs.

 

(K.Apšukrūma)

 

Cienījamie pensionāri!

 

Ķekavas novada pensionāru biedrība „Polārblāzma” apkopo pensionāru paveikto un ne tikai.

Biedrība neradās tukšā vietā, tāpēc vācam visu, ko varam atrast par mūsu Ķekavas pagasta, novada pensionāru dzīvi agrāk un tagad. Tā jau nav, ka Ķekavas vārds pirmo reizi tika minēts 1435. gadā un tās atdzimšana ir sākusies tikai 2009. gadā – līdz ar novadu izveidošanu. 

Tās varbūt fotogrāfijas, atmiņu vai dzīves apraksti, autobiogrāfijas, avīžu raksti vai rokrakstā veidoti atgadījumi no darba, dzīves, sadzīves, ceļojumu piedzīvojumi u.tml.

Vēsturnieki saka, ka vēsture sākas pēc simts gadiem un dzīviem cilvēkiem pieminekļus neceļ. Varbūt savāktie materiāli kādreiz noderēs vēsturei? Bet tagad mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai mūsu pensionāri un viņu darbi netiktu aizmirsti šodien. Mēs meklējam mūsu izcilākos ļaudis, lai tos celtu saulītē!

Apkopotie materiāli glabāsies biedrībai „Polārblāzma” atvēlētās telpās, Ķekavas kultūras namā, Gaismas ielā 17. Turpat tos varēs apskatīt, iesniegt priekšlikumus darba uzlabošanai. Materiālus var nodot ceturtdienās no plkst. 11.00 vai personīgi Annai Zgirskai, kura veic informācijas apstrādi un apkopošanu (adrese: Odukalnā, Kārklu ielā 7, tālr. 29849436, e-pasts annazigriska@inbox.lv).

Raudzīties drošu skatu, paturēt siltumu smaidā, nosargāt laimi sirdī!

 

Anna Zgirska

 

  Drukāt