Notiks ikgadējās „Tehniskās jaunrades darbnīcas” skolēniem

Ceturtdien, 18.aprīlī Ķekavas novada Baložu vidusskolā jau otro gadu norisināsies Tehniskās jaunrades darbnīcas. Pasākuma mērķis ir rosināt bērnu un jauniešu interesi par tehnisko jaunradi un inženierzinātnēm, kā arī attīstīt teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas robotikas, mehānikas, elektronikas, ķīmijas un citu tehnisko disciplīnu, kā arī dabas zinātņu jomā.

 

Šogad Tehniskās jaunrades darbnīcu apmeklētājiem būs iespēja veikt eksperimentus mazo raķešu darbnīcā, diskutēt par raķešu vēsturi un nākotnes attīstību, uzbūvēt pašiem savu lidmodeli, kā arī apgūt zināšanas par ķīmijas pamatprincipiem un izgatavot pašiem savu „Flaberi”. Vēja ģeneratoru darbnīcā interesentiem tiks dota iespēja uzbūvēt vēja ģeneratoru un piedalīties efektīvāko vēja ģeneratoru sacensībās, savukārt apmeklējot nodarbības „Skaņa”, pasākuma apmeklētāji varēs izprast dažādu mūzikas instrumentu darbības principus.

 

Pasākumu organizē Ķekavas novada pašvaldības izglītības daļa sadarbībā ar uzņēmumu SIA „Kurzemes Democentrs”.

 

Tehniskās jaunrades darbnīcas norisināsies 2013. gada 18. aprīlī, no plkst.9.30 līdz 15.00 Ķekavas novada Baložu vidusskolā, Skolas ielā 6.

  

Artūrs Zālītis

 

  Drukāt