Līdz ar pavasari pieaug dzērušo autovadītāju skaits

 

  Beidzot ir pienācis ilgi gaidītais pavasaris, kas liek nomest ziemas smagos tērpus, apņemties piekopt veselīgāku un zaļāku dzīvesveidu, mudina doties tuvāk dabai. Bet, raugoties no Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) redzesloka, pavasari jo īpaši gaidījuši vieglprātīgie autovadītāji, kuri arvien biežāk pie auto stūres sēžas alkohola reibumā, lai trauktos pa novada ceļiem un demonstrētu savu „varonību”.

Pēc Reģionālās pašvaldības policijas datiem, 2013. gada aprīļa pirmajās divās nedēļās policijas darbinieki aizturējuši astoņus autovadītājus un četrus velosipēdistus, kas savus spēkratus vadījuši alkohola reibumā. Analizējot pārkāpumus pēc RPP apkalpošanas teritorijām, trīs automašīnu vadītāji aizturēti Ķekavas un Baldones novadā, divi – Inčukalna novadā, kur arī pieķerti „nedarbos” visi iereibušie velosipēdisti.

Kā norāda RPP priekšnieks Māris Bomiņš, lai gan alkohola lietošana un braukšana ar automašīnu ir divas nesavienojamas lietas, visbiežāk šo visiem labi zināmo likumu pārkāpj gados jauni cilvēki - vecumā no 18 līdz 30 gadiem. Līdztekus braukšanai pie stūres dzērumā, jaunajiem pārgalvjiem vairums gadījumos nav arī nekādu nepieciešamo dokumentu - ne autovadītāja apliecība, ne automašīnas tehniskā apliecība, ne spēkrata apdrošināšanas dokumenti. Tas pastiprina soda bargumu – līdz pat kriminālatbildībai.

Lai gan pavasaris ir tas gadalaiks, kad „sirdis dullas dar’” un gribas būt mazliet vieglprātīgiem, Reģionālā pašvaldības policija aicina autovadītājus nesēsties pie auto stūres dzērumā, jo tas ir drauds ne tikai jūsu pašu veselībai un drošībai, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

 

 

    

 

Vineta Bērziņa

 

  Drukāt