Rīgas Rajona Jauniešu Orķestris uzvar skatē

 

 
Lielisku panākumu izcīnījuši Rīgas Rajona Jauniešu Orķestra (RRJO) mūziķi, kuri sestdien, 17. aprīlī Jelgavas 4. vidusskolā uzvarēja X LATVIJAS SKOLU JAUNATNES DZIESMU UN DEJU SVĒTKIEM veltītajā Simfonisko orķestru finālkonkursā.
 
Spožo panākumu, kas nodrošina RRJO tiesības piedalīties Dziesmu un deju svētkos, kaldināt palīdzēja arī Ķekavas Mūzikas skolas Daigas Rozentāles vijoles klases audzēkņi un absolventi - Laura Sustrupe, Ance Lipste, Krista Rutkovska, Grēta Jume un Marta Šembele. Paldies skolotājai par nesavtīgo darbu augsta līmeņa mūziķu sagatavošanā un mūzikas skolas vadībai par atbalstu.
Gribu paskaidrot, ka pirms diviem gadiem RRJO atgriezās no konkursa „Youth & Music in Vienna”Austrijā ar iegūtu 2. vietu, bet pērn orķestris triumfēja konkursā „young2009prague” Čehijā, izcīnot Zelta līmeņa diplomu.
Uzvara Simfonisko orķestru finālkonkursā ir ļoti respektējams panākums un tieši tāpēc svarīgi, ka kompetentā ārvalstu žūrija, kurā ietilpa simfonisko orķestru diriģenti no Igaunijas un Lietuvas neņēma vērā orķestru senākos nopelnus un viss izšķīrās tikai un vienīgi koncertzālē, kur par nieka 0,6 punktiem pārāki izrādījās RRJO mūziķi, aiz sevis atstājot Haralda Bārzdiņa vadīto Rīgas 6. vidusskolas simfonisko orķestri un Boļeslava Voļaka vadīto Pārdaugavas mūzikas skolas simfonisko orķestri.
Panākuma iedvesmots vēlos pateikties visām pašvaldībām par atbalstu orķestrim. Kā zināms, jaunās administratīvi teritoriālās reformas ietvaros tika likvidēts Rīgas rajons, bet tieši Rīgas rajona padome līdz šim bija RRJO finansētāja. Patlaban orķestris darbojas uz projektu principa, katru koncertu, festivālu un ar to saistīto mēģinājumu grafiku saskaņojot ar vietējām pašvaldībām un mūzikas skolām. Līdzšinējie panākumi lieliski apliecina, ka RRJO ir viens no labākajiem jauniešu orķestriem Latvijā, taču, lai tas turpinātu pastāvēt un augt, nepieciešams regulārs pašvaldību atbalsts. Patlaban orķestrī muzicē jaunieši no Ķekavas, Babītes, Salaspils, Inčukalna, Siguldas, Krimuldas un Ropažu mūzikas skolām un es patiesi ceru, ka šajos sarežģītajos laikos pašvaldības turpinās investēt mūsu jauniešu garīgajā izaugsmē un kultūras attīstībā.
 
Elmārs Rudzītis,
Rīgas Rajona Jauniešu Orķestra Atbalsta biedrības valdes loceklis

  Drukāt