Jaunieši lāpa bedres Ķekavā

 

Lai pievērstu uzmanību autoceļu un ielu sliktajam stāvoklim, kas apdraud gājēju un autobraucēju drošību, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs un Ķekavas novada jauniešu padome 24. aprīlī Ķekavā rīko akciju „Bliez no bedres!” lāpa bedres!”.
 
 
Kā jaunieši lāpa bedres? Tajā tiek iebērtas baltās smiltis, lai nolīdzinātu bedres dziļumu. Uz tās klāti krāsaini auduma ielāpi, kuri tiek nostiprināti ar celtniecības līmlentu. Netālu no bedru lāpīšanas vietas tiek izvietotas zīmes - „Uzmanību! Lāpītas bedres!”. Bedres tiek lāpītas Ķekavā, Gaismas ielas 19, posmā – no korpusa nr.1 līdz 15.
 
 
„Ķekavas novadā, braucot ar riteni, skrituļslidām vai vienkārši pastaigājoties pa bedrainajām ielām, situācija ir ļoti bēdīga - cauras riepas, gūtas traumas un neestētisks skats. Ceram, ka šādi ne tikai pievērsīsim sabiedrības uzmanību ielu seguma problēmai, bet arī padarīsim mazliet priecīgāku dienu Ķekavas novada iedzīvotājiem - gājējiem, riteņbraucējiem, skrituļotājiem un autobraucējiem,” uzsver Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra pārstāve Linda Vaškevica.
 
 
Vērojot garāmgājēju un autobraucēju reakciju uz notiekošo Gaismas ielā, ir manāma interese un pozitīva attieksme pret šāda protesta veidu, lai pievērstu atbildīgo institūciju uzmanību ceļu un ielu problēmai. Jaunieši, īstenojot akciju, no iedzīvotājiem saņem atbalstu un atzinīgus vārdus.
 
 
 Līdz ar šo akciju Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs vēlas arī popularizēt jauniešu rokmūzikas festivālu „Bliez no bedres 2013”, kas norisināsies šī gada 1. jūnijā Ķekavā.
             
Vineta Bērziņa,
izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore

  Drukāt