Lielajā talkā – talko drosmīgākie

 

Spītējot drēgnam un lietainam laikam, 27. aprīlī daudzi drosmīgie Ķekavas novada iedzīvotāji, ekipējušies ar maisiem, cimdiem un nepatīkamajiem laika apstākļiem atbilstošu apģērbu, piedalījās Lielajā talkā un uzkopa reģistrētās talkošanas vietas.

 Taču vairums talcinieku nolēma ieplānotos sakopšanas darbus atlikt uz nākamajām dienām, kad sinoptiķi sola jau siltāku un saulaināku laiku, kad,  nenoliedzami, ir daudz patīkamāk pavadīt ārā  apkārtnes sakopšanas  darbos.

 

Pēc Ķekavas novada  talkas koordinatores Sigitas Varikas teiktā, šogad ir reģistrētas visvairāk talkošanas vietas – vairāk par 30, un, neskatoties uz nelabvēlīgajiem laika apstākļiem,  iedzīvotāji ir apņēmības pilni šīs vietas sakopt. Pašvaldības vārdā viņa saka lielu paldies visiem talciniekiem par darbu un cer uz atkalredzēšanos nākamajā Lielajā talkā.

 

Lielās talkas dienā, apsekojot talkas vietas,  pašvaldības atbildīgie speciālisti sastapa talciniekus Odukalnā,  kur Ķekavas novada kultūras aģentūras darbinieki stādīja pīlādžu aleju,  kas kļuvis par aģentūras simbolu.  Pīlādzi pie Ķekavas kultūras nama iestādīja arī Tautas deju ansambļa „ Zīle” dejotāji, kas pēcāk devās uzkopt Ķekavas estrādes apkārtni.

 

Tērpušies dažādās varavīksnes krāsās, gan mazi, gan lieli talkotāji rosījās Ķekavā, lasot atkritumus visas Ziemeļu ielas garumā.

 

Talkas dienā aktīvi darbojās Dzērumos, kur talkot gribētāji bija no vairākiem dārzkopības kooperatīviem,    dzīvnieku patversmē „ Mežavairogi” strādāja Ķekavas novada jaunatnes iniciatīvu centra jaunieši. Daugmalieši  sakopa ceļmalas un Važu rāvēju, kas ir iecienīta atpūtnieku vieta pie Daugavas līčiem. Vaicājot daugmaliešiem, vai nav drēgni un slapji, vien atskanēja pozitīva atbilde: „ Esam kļuvuši tikai mazliet smagāki!” Šādu optimismu var novēlēt ikvienam! Pa kādam salijušam talkotājam bija manāms arī citviet novada teritorijā.

 

Savukārt pašvaldības darbinieki pulcējās netālu no Bauskas un Jūrmalas autoceļu krustojuma, lai pašvaldības mežā stādītu eglītes, kur nesen kāds ļaundaris bija paviesojies ar zāģi.  Čakli strādājot, dažu stundu laikā tika sastādītas aptuveni 1300 eglītes 0,5 hektāru platībā.

 

Daudzi novadnieki, uzņēmumi un organizācijas talkoja visas nedēļas garumā -  kā pirmie talkas maisus piepildīja olu ražošanas uzņēmuma „ Priedes un co” darbinieki, talkoja Ķekavas un Baložu vidusskolu audzēkņi, Pļavniekkalna sākumskolas bērni.

 

Pašvaldības vides speciālisti atgādina, ka talkā savāktie atkritumi tiks izvesti no  tām vietām, kuras tika reģistrētas un saskaņotas ar pašvaldības talkas koordinatoru.

 

Vineta Bērziņa,

izdevuma „ Ķekavas Novads” redaktore     

 

 

 

  Drukāt