Jaunatnes iniciatīvu centrs talko dzīvnieku patversmē „Mežavairogi”

 

 

Šis Jaunatnes iniciatīvu centram bija pirmais gads, kad kopā ar jauniešiem plānojām piedalīties Lielajā talkā. Ideju bija daudz, jo pavasarī darba allaž ir daudz. Apsverot visus piedāvājumus un idejas, kopā ar jauniešiem nolēmām - dosimies tur, kur visvairāk nepieciešama mūsu palīdzība - uz dzīvnieku patversmi „Mežavairogi”, lai sakoptu apkārtnes teritoriju, kurā mitinās vairāki desmiti pamesto suņu un kaķu.

Lai arī rīts mūs pārsteidza ar pamatīgu lietus brāzmu, tas mūs nebiedēja. Kā vēstī tautas sakāmvārds: „Nav nepiemēroti laika apstākļi, ir tikai nepiemērots apģērbs.” Tāpēc ģērbāmies silti, bruņojāmies ar ūdens necaurlaidīgu apģērbu, kā arī ar gumijas zābakiem un devāmies talkot!

Darbs bija gana daudz- jāsagrābj siens, kurš izkaisīts pa teritoriju un ap zirgu stalli, jāsatīra skaidas, kuras pēc ziemas sezonas izbirušas un suņu voljēri, kā arī jāsavāc pa visu teritoriju vēja izkaisītie atkritumi.

Mūsu darba prieks vienlaicīgi mijās ar prieku un skumjām. Prieks par to, ka spējam palīdzēt, bet skumjas par līdzcilvēku bezatbildību un vienaldzību, pametot šos dzīvniekus likteņa varā. Mūsu meiteņu sirdis lūza ik brīdi, kad ejot garām suņu voljēriem ikviens tā iemītnieks smilkstot un asti luncinot aicināja viņu samīļot un izvest pastaigā. Pēc kārtīgas teritorijas sakopšanas to arī darījām - katrs izvēlējās kādu no suņukiem, ar kuru doties pastaigā. Dažiem gadījās pavisam mierīgi suņu draugi, kas lēni devās pastaigā, taču dažiem tika trakoti sirsnīgi un enerģiski četrkājainie draugi, kuri, tikuši brīvībā, sāka tā joņot, ka nekas cits neatlika, kā vien joņot tiem līdzi varenā lidojumā.

Mēs esam gandarīti par paveikto darbu un apņēmības pilni vasarā atgriezties „Mežavairogos”, lai turpinātu darbu ar suņiem, jauniešu iniciatīvas projekta „Tu vari!” ietvaros.

 

 

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra

 

Jaunatnes lietu speciāliste

Linda Vaškevica

 

 

  Drukāt