Jaunās sākumskolas Spāru svētki


2. maijā Ķekavā norisinājās jaunās sākumskolas Spāru svētki. Lieliem soļiem jaunās sākumskolas būvdarbi dodas pretī noslēgumam, lai jau 2013. gada 1.septembrī jaunajās telpās mācības varētu uzsākt novada skolēni. Svinīgajā pasākumā svētku viesus sveica Ķekavas novada Domes un pašvaldības pārstāvji, kā arī ar savu klātbūtni pagodināja Latvijas pašvaldību priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Spāru svētkos savu nākamo mācību vietu ar lielu interesi bija ieradušies aplūkot Ķekavas vidusskolas 3.b klases audzēkņi.

 

Kopumā projekta būvniecība ir paredzēta trīs posmos. Pirmajā kārtā ietilpst jaunās sākumskolas administratīvā ēka ar plašām un mūsdienīgām mācību telpām, kā arī administrācijas, logopēda un medicīnas speciālistu kabineti. Rūpējoties par novada skolēniem, šī ēka tiks nodota ekspluatācijā jau 2013. gada 1. septembrī. Būvniecības otrajā kārtā iecerēts būvēt korpusu, kurā ietilpst moderna bibliotēka, plaša ēdamzāle un labiekārtota stāvvieta transportlīdzekļiem, savukārt trešajā būvniecības kārtā ir plānots starptautiskiem standartiem atbilstošs sporta komplekss ar peldbaseinu.

 

Ķekavas sākumskolas jaunais komplekss ir domāts vairāk kā 700 novada bērniem. Jaunās sākumskolas kopējā mācību telpu platība būs 2920 m2. Vērienīgais projekts tiek realizēts, jo plānots, ka septiņu gadu laikā skolēnu skaits Ķekavas novadā pieaugs par 23 procentiem.

 

 

Artūrs Zālītis

 

 

 

  Drukāt