Eiropas mobilitātes studentu apmaiņas programmas projekts pirmsskolas izglītības iestādē ,,Avotiņš”

 

 

Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē ,,Avotiņš” no 2013.gada 15. līdz 25.aprīlim noritēja Eiropas mobilitātes studentu apmaiņas programmas projekts.

Projekta mērķis bija iepazīt izglītības sistēmu Latvijā, pirmsskolas izglītības organizācijas pamatprincipus, pedagogu profesionālo darbību, kā arī gūt priekšstatu par latviešu tautas kultūru, tradīcijām un valodu.

Studentu grupa 9 cilvēku sastāvā no dažādiem Francijas reģioniem aktīvi piedalījās integrētajā mācību procesā, vēroja savstarpējo mijiedarbību starp pedagogu un bērnu. Atvērto durvju dienā studenti prezentēja vecākiem materiālu par savu mācību iestādi un izglītības sistēmu Francijā.

Projekta laikā viesi apmeklēja Ķekavas novada Baložu pilsētas izglītības un kultūras iestādes, SIA ,,BCRP Raibā pupa”, Baložu vidusskolu un Baložu pilsētas bibliotēku. Studenti priecājās par gūto pieredzi izglītības jomā, kā arī par skaisto un sakārtoto vidi Baložu pilsētā.

Pieredzes apmaiņas noslēguma dienā studenti kopā ar pedagogiem prezentēja apgūtās prasmes. Emocionāli sirsnīgais brīdis liecināja par to, ka starp pedagogiem un studentiem ir izveidojusies pozitīva savstarpēja sadarbība, kas paliks atmiņā gan mums, gan studentiem no Francijas. Projekta koordinatore Anne Mazzoli atzinīgi novērtēja PII ,,Avotiņš” darbību, secinot, ka šādu rezultātu var sasniegt tikai darbojoties komandā.

PII ,,Avotiņš” kolektīvs izsaka pateicību Ķekavas novada pašvaldībai,  ,,Avotiņš” vadītājai Baibai Jurisonei par pedagogiem doto iespēju piedalīties starptautiskā projektā.

 

Izglītības metodiķe

Silvija Riekstiņa

 

 

 

  Drukāt