Par ūdenssaimniecības projektu Ķekavas pagastā


Daudz problēmu iedzīvotājiem šopavasar sagādāja ielu seguma atjaunošanas nepabeigtie darbi pēc kanalizācijas un ūdensvada tīklu izbūves Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ķekavā II fāze ietvaros. Taču šobrīd a/s Siguldas Būvmeistars ir iesnieguši precizētu ielu sakārtošanas grafiku Odukalnā un Vimbukrogā. SIA Ķekavas nami aicina iedzīvotājus Katlakalna, Vimbukroga un Odukalna ciematos savlaicīgi saņemt Tehniskos noteikumus pieslēgumam kanalizācijas un/vai ūdensvada ielu tīklam.

Ūdensvada un kanalizācijas pievadu izbūves un pieslēgšanās kārtība privātmājām 

 

Lai pieslēgtos SIA Ķekavas nami centralizētajam ūdensapgādes un kanalizācijas ielu tīklam:

  1. Privātmājas īpašnieks SIA Ķekavas nami birojā, Rāmavas ielā 17, Rāmavā, iesniedz iesniegumu ar lūgumu izsniegt Tehniskos noteikumus, lai pieslēgtos centralizētajiem tīkliem. Iesniegumam jāpievieno: zemes grāmatas akta kopija, ēkas stāva plāna kopija, kur tiks uzstādīts uzskaites mezgls (ūdens skaitītājs), apbūves gabala situācijas plāns vai robežplāns, līguma slēdzēja personas dati.
  2. SIA Ķekavas nami izsniedz tehniskos noteikumus, kas nosaka, kā veicams pieslēgums un kādas prasības ir jāievēro, veicot šāda veida būvdarbus.
  3. Pieslēguma būvdarbus organizē un veic mājas īpašnieks par saviem līdzekļiem. Izmaksas katram objektam būs atšķirīgas (ietekmē attālums līdz ēkai, aku skaits, labiekārtotības pakāpe, pieslēguma veids, materiālu izvēle, būvdarbu izpildītāja izvēle).
  4. Projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ķekavā, II kārta īstenošanas laikā atsevišķa maksa par iespēju pieslēgties centralizētajiem ielu tīkliem netiks iekasēta.
  5. Pēc montāžas darbu pabeigšanas obligāti jāveic instrumentāla tīklu uzmērīšana un reģistrēšana Valsts zemes dienesta datu bāzē. Šo pakalpojumu iespējams organizēt ar SIA Ķekavas nami starpniecību (maksa Ls 90 - maksāt kasē vai ar pārskaitījumu).
  6. Uzmērījumu iesniegt SIA Ķekavas nami divos eksemplāros (viens eksemplārs Ķekavas novada būvvaldei).
  7. Pēc SIA Ķekavas nami atzinuma (objekta pieņemšanas akts) saņemšanas noslēgt līgumu ar SIA Ķekavas nami par ūdenssaimniecības pakalpojuma saņemšanu.
  8. Norēķins par ūdeni un kanalizāciju notiek pēc ūdens skaitītāja rādījuma, ko mēneša beigās noziņo pakalpojuma saņēmējs (ja līgumā nav citi nosacījumi). Ja ūdens tiks izmantots dārza laistīšanai, jāuzstāda atsevišķs ūdens skaitītājs. Par šo ūdens patēriņu rēķinā neuzrādīs kanalizācijas maksu. 2013. gadā Ķekavas namu apkalpes zonā esošais tarifs: ūdens - 0,428 Ls/ m³, kanalizācija - 0,899 Ls/m³, kopā 1,327 Ls/m³ (bez PVN).

 

Informācija SIA Ķekavas nami birojā Rāmavas ielā 17, Rāmavā vai pa tālr. 29255787 (galvenais inženieris Jānis Freibergs) vai 29126835 (projekta koordinators Juris Firsts).

 

SIA Ķekavas nami

 

Apzaļumošana un ielu seguma atjaunošana Vimbukrogā 2013.gadā

Odukalna ielu atjaunošanas grafiks

Ielu nodošanas grafiks

 

 

  Drukāt