Drošības festivāls “PIEDZĪVOJUMU VASARA 2013”

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) informē, ka Valsts policija sadarbībā ar Rīgas Domi 2013. gada 25. maijā Rīgā, Kronvalda parkā rīkos drošības festivālu “PIEDZĪVOJUMU VASARA 2013”, kurā bērni, jaunieši tiks informēti par drošības pamatnoteikumiem. Pasākuma mērķis ir sniegt informāciju par dažādiem drošības aspektiem, kā arī  papildināt apmeklētāju zināšanas par drošību un kārtību dažādās jomās. Pirms pasākuma plānota drošības iestāžu tehnikas un iekārtu svinīga svētku parāde pilsētā. 

Pasākumā piedalās Valsts un Rīgas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Nacionālie bruņotie spēki, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts robežsardze, Ostas policija, kā arī uzņēmumi Latvenergo, Latvijas gāze un daudzi citi.

Festivāla norises teritorijā tiks iekārtotas dažādas tematiskās zonas, pa kurām pasākuma apmeklētāji varēs pārvietoties, izmantojot "Piedzīvojumu festivāla" kartes principu (pie ieejas apmeklētāji saņems informatīvu orientēšanās karti un pārvietosies ar to pa pasākuma teritoriju, vākdami kartē zīmogus, kas, izejot visus kontrolpunktus, izveido noteiktu uzrakstu. Noslēgumā, uzrādot aizpildīto karti, dalībnieki saņems balvu – iespēju piedalīties kādā no dienestu īpaši sagatavotajām aktivitātēm).

Papildus uzdevumiem tematiskajos kontrolpunktos, ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja iegūt informāciju par vasaras nometnēm un interešu centriem, klātienē apskatīt drošības dienestu operatīvo transportu un specaprīkojumu, vērot kinologu demonstrācijas un sacensību “Roku rokā” fināla sacensības, kas norisināsies no plkst. 12:00 – 13:00, kā arī iesaistīties daudzās citās aizraujošās aktivitātēs visas dienas garumā.

Aktivitāšu sākums Kronvalda parkā un Rīgas kongresu namā – plkst. 11:00, ieeja bez maksas.

Resursi internetā: www.festivals.lv

 

Armands Augustāns

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs

  Drukāt