Projekts „Satikšanās”

Projekts „Satikšanās” šogad iedalās divās radošajās nozarēs -  mūzikā un teātrī!

„Satikšanās mūzikā” notiks Marta Kristiana Kalniņa vadībā no 24. – 29.jūnijam Vecgulbenes muižā, jeb Baltajā pilī, kurā piedalīties ir aicināti dziedošie Latvijas bērni un jaunieši vecumā no 6 – 21 gadam. Šo dienu laikā, pirms Dziesmu svētkiem, kas tiks aizvadītas Gulbenes pusē notiks vokālās meistarklases, horeogrāfijas stundas, runas nodarbības kā arī visiem būs iespēja apgūt skatuves kultūras pamatus. Radošās komandas sastāvā būs dziedātājas Ieva Kerēvica un Ginta Krievkalna, horeogrāfi Ģirts Bisenieks un Liene Grava, kā arī citi profesionāļi, visi kopā apvienosies un radīs jaunu koncertprogrammu pierādot, ka arī šķietami neiespējamais ir iespējams – sešās dienās tiks radīta jauna koncertprogramma, kas 29.jūnijā Vecgulbenes muižā ieskandinās gaidāmos Dziesmu svētkus kopā ar grupu „Autobuss debesīs”, pasākuma goda viesis solās būt arī komponists Imants Kalniņš.

Savukārt „Satikšanās teātrī” Latvijas jaunatnei, kuru nodomi ir saistīti ar teātri norisināsies Dikļu pilī no 6. – 11. augustam Katrīnes Pasternakas vadībā.

„Esmu bezgala priecīga par man doto iespēju būt kopā ar visiem ieinteresētājiem, ar visiem, kuri gribēs iemācīties ko jaunu, sajust ko nebijušu un izbaudīt kopā būšanu ar līdzīgi domājošiem. Gribas cerēt, ka mums visiem izdosies piepildīt šīs dienas ar saturīgu darbu un jaukām izpriecām”, tā Katrīne Pasternaka.

Šo sešu dienu laikā, kas tiks aizvadītas Dikļu pilī tiks radīts jauns mūzikls ar Maestro Raimonda Paula mūziku – tajā iesaistīsies visi projekta dalībnieki, kas būs pieņēmuši šo izaicinājumi un būs pieteikušies dalībai tajā kā arī īpašie viesi – Latvijas labāko teātru aktieri. Jaunais mūzikls būs vērojams Dikļu pils Dārza svētkos – 11.augustā!

Projektā „Satikšanās” iepriekšējajos gados līdzdalību ņēmuši tādas personības kā Rēzija Kalniņā, Uldis Marhilevičs, Kristaps Krievkalns, Artūrs Skrastiņš, Olga Dreģe, Maija Doveika, Ģirts Ķesteris, Lilita Ozoliņa, Artis Robežnieks un daudzi citi mākslinieki.

Lai piedalītos šīs vasaras projektā jāaizpilda noteikta parauga pieteikuma anketa, ko līdz ar plašāku informāciju var atrast mājas lapā – www.satiksanas.lv

 

 

Projekta producents

Sandis Mohovikovs

Tālr. 29131458

info@satiksanas.lv

 

 

  Drukāt