Pedagogi veido izrādes bērniem

 

 

23. maijā zemnieku saimniecībā Valmoniras uz mācību gada noslēguma pasākumu pulcējās 45 Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi, kuri piedalījās metodisko darbu skatē un iestudēja muzikāli teatrālu izrādi bērnudārzu audzēkņiem.

Pēc pašvaldības Izglītības daļas iniciatīvas tika rīkota pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu metodisko darbu skate. Darba tēma - Es un mana Latvija.

Kā stāsta izglītības speciāliste Aija Āre, šīs tēmas ietvaros pedagogi mācību gada laikā veica dažādas aktivitātes, lai bērnos attīstītu patriotisma jūtas. Viņi veidoja muzikāli izklaidējošus pasākumus bērniem, pasākumus bērniem kopā ar vecākiem, gatavoja materiālo bāzi (attēlus, rotaļas, dzejoļus, teikas, stāstus, dziesmas) un metodiskos materiālus (nodarbību konspektus, pasākumu scenārijus, darba lapas, radošo darbu paraugus).   

Paveiktais darbs tika apkopots, izveidojot portfolio, un iesniegts vērtēšanas komisijai. Labākie darbi no katra bērnudārza tika izvirzīti novada metodisko izstrādņu darbu skatei.

Šis mācību gads pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem bija īpašs vēl ar to, ka pirmsskolas metodiskās apvienības uzdevumā viņi paši iestudēja muzikāli izklaidējošu teātra izrādi bērniem, ko izrādīja visos novada bērnudārzos. Tā, piemēram, bērnudārza Ieviņa pedagogi bija sagatavojuši ironiski, pamācošu pasaku Kas man par to būs?, Zvaigznīte – mūziklu Kazlēni un vilks, Avotiņš - Ziemassvētku mūziklu Kā rūķīši meklēja Ziemassvētku brīnumu, Bitīte - pasaku mūsdienīgos ritmos Drošsirdes ceļojums.

„Mudinot bērnudārza pedagogus veidot šādas izrādes un tajās pašiem darboties kā aktieriem, režisoriem vai scenārija autoriem, vēlējāmies apzināt un aktivizēt mūsu pedagogu talantus un radošās spējas. Esmu pārliecināta, ka šis mērķis tika sasniegts, viņi paši sev par pārsteigumu atklāja sevī vēl nezināmus un apslēptus talantus. Bet kolēģi varēja novērtēt un pārņemt labo praksi,” atzīst Dzintra Elksnīte, idejas autore, pirmsskolas metodiskās apvienības vadītāja.    

Kāpēc pirmsskolas metodiskā apvienība mācību gada noslēgumā izvēlējās pulcēties tieši zemnieku saimniecībā Valmoniras Plakanciemā? Šīs sētas un tās saimnieka dzīves ideoloģija cieši savijas ar metodisko darbu tēmu par Latviju - saimnieks Ilgvars Bite, atgriezies no dzīves svešumā daudzu gadu garumā, šobrīd Valmonirās veido latvisku un dabisku vidi, kur valda harmonija starp cilvēkiem, dzīvniekiem un dabu.   

 

Vineta Bērziņa

28.05.2013.

 

 

  Drukāt