XXIX Baltijas jūras valstu studentu sporta spēles

 

2013.gada 24.maijā Latvijas galvaspilsētā ieradās ap 1500  studentu no 13 Eiropas valstīm,  lai piedalītos XXIX Baltijas jūras valstu studentu sporta spēles (SELL), kas ir viens no lielākajiem starptautiskajiem studentu sporta notikumiem Baltijas valstīs ar 90 gadu ilgu vēsturi. Spēļu moto  “Students, emocijas, dzīves stils, mīlestība”.

No 24. līdz 26.maijam sacensības risinājās Rīgā Olimpiskajā centrā, Daugavas stadionā, augstskolu un vispārējās izglītības iestāžu sporta bāzēs, tai skaitā arī Ķekavas novada Baložu pilsētas sporta  kompleksā.

Sacensību programmā iekļauti 15 sporta veidi – badmintons, basketbols, šahs, florbols, futbols, džudo, orientēšanās sports, pauerliftings, regbijs, peldēšana, galda teniss, vieglatlētika, volejbols, svarcelšana un cīņa (brīvā cīņa, brīvā cīņa sievietēm un grieķu-romiešu cīņa).

Nosauktajos sporta veidos spēkiem mērojās  63 augstskolu studenti no Baltkrievijas, Čehijas, Horvātijas, Igaunijas, Itālijas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Somijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas un, protams, arī Latvijas.

1997.gadā Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas augstskolu pārstāvji parakstīja deklarāciju par SELL sporta spēļu atjaunošanu, un jau 1998.gada maijā tika atsākta SELL sporta spēļu organizēšana. Mūsdienās šajās spēlēs var piedalīties dažādu pasaules valstu sadarbības augstskolu studentu komandas.

2009.gadā SELL sporta spēles notika Latvijas studentu pilsētā Jelgavā, 2010.gadā – Tartu (Igaunija), 2011.gadā – Kauņā (Lietuva), bet 2012. – Espoo, Somija.

Ar 2012. gada maija mēnesi badmintona treniņi tika uzsākti arī Baložu  pilsētas vidusskolas sporta kompleksā. Gada laikā badmintona treniņos iesaistījās gan Baložu pilsētas pieaugušie, gan Baložu pilsētas vidusskolas bērni, kopumā 19 sportisti. Sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes sporta klubu un Biedrības „LIPS badmintona skola"  klubu, Baložu vidusskola ir apgādāta ar badmintona inventāru, kas ir nepieciešams, lai varētu nodrošināt pilnvērtīgas mācību stundu un treniņu nodarbības. Baložu badmintonisti ir pārstāvējuši Ķekavas novadu Latvijas mēroga sacensībās. Savukārt SELL spēlēs piedalījās sadarbības partneri no Rīgas Tehniskās universitātes, kas amatieru grupā izcīnīja vienu zelta un vienu sudraba medaļu sievietēm.

 

Pēteris Kažemaks

28.05.2013.

  Drukāt