Orientēšanās pasākums „Iepazīsti savējos”!

 

25. maijā Ķekavas novadā norisinājās jau trešais ģimeņu, draugu un kolēģu orientēšanās pasākums „Iepazīsti savējos”, kura mērķis bija atraktīvā veidā iepazīstināt Ķekavas novada iedzīvotājus un viesus ar novada uzņēmumiem, iestādēm un tūrisma objektiem.

 

Spītējot lietum un vējam, startēja 56 komandas: 30 auto, 9 kājāmgājēju un 17 velo, kopā vairāk kā 200 dalībnieku. Šogad piedalījās arī daudz bērnu, paši mazākie dalībnieki saņēma jaukas rotaļlietas ar „Iepazīsti savējos” simboliku.

Kontrolpunktos bija sagatavoti dažādi sportiski pārbaudījumi – braukšana ar kanoe laivām, gaisa pārbrauciens, mini golfa spēlēšana, kā arī atjautības un prāta uzdevumi – frāzes „Es Tevi mīlu” nosaukšanu ne mazāk kā 5 valodās, scenārija rakstīšana, puzles likšana, pareiza papīra kuģu un lidmašīnu locīšana, mezglu siešana. Kopā dalībnieki apmeklēja 3 kontrolpunktus.  Dalībnieku aptaujā noskaidrojās, ka labākais šī gada kontrolpunkts ir „Skvoša dārzs Zanzibāra”, labākais tūrisma objekts – eko saimniecība „Valmoniras”.

Pasākuma centrs, starts un finišs bija pie pasākuma ģenerālsponsora – t/c Liiba, komandām finišējot, viņus sagaidīja silta zupa no ekspresrestorāna „Ņamma”. Zupu baudīt un skatīties apbalvošanas ceremoniju, dalībnieki devās uz atpūtas zonu, kuru mājīgi un ērti iekārtoja pasākuma atbalstītājs „pupumaiss.lv”!  Komandas un dalībnieki tika apbalvoti vairākās nominācijās: Bebe 2013, ThermoKid 2013, Labākie frizieri, Romantiskākā komanda, Labākie papīrnieki un vēl dažādās simpātijās.

Šogad rekordliels auto komandu skaits (13 komandas) saņēma maksimālo punktu skaitu, tādējādi pirmās vietas noteica tikai distancē pavadītais laiks. Ātrākā komanda auto grupā, „Road Mafia Clan”, distanci veica 3h53 min., otro vietu apsteidzot vien par 4 minūtēm. Velo kategorijā 1. vietu ieguva komanda „Pedāli grīdā!”, kājām gājēju kategorijā – „Deju Soļa Zīle”. Uzvarētāji saņēma naudas balvu, kā arī pasākuma sponsoru sarūpētās īpašās balvas.

 

Pasākumu organizēja Ķekavas novada Uzņēmēju padome un Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūra. Paldies pasākuma atbalstītājiem un sponsoriem – t/c Liiba, SIA „Bewe Rix”, Ķekavas avots, Zemgus tipogrāfija, Ceļogudri.lv, Pupumaiss.lv, SEB banka, Melnā kafija, Rāmavas muiža, konditorejas fabrika Mario, Elvi, Bebe.lv, ThermoKid, Spin Fm, Jeņču laivas, ARX, Zanzibāra, NTulkojumi, Tenzi.

Tiekamies „Iepazīsti savējos 2014”!

 

 

Juta Liflande

29.05.2013.

 

Rezultātus un bildes no pasākuma skatīt šeit

 

  Drukāt