Lai vasarā priecē puķes

 

 

Maijā Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļā valdīja liela rosība, jo, kā jau dārzkopjiem ierasts, šis mēnesis ir viens no aktīvākajiem, jo jāpaspēj gan dēstus ielikt zemē, lai tie priecētu novadniekus vasarā, gan labiekārtot rotaļlaukumus, lai prieks tiktu arī ģimenēm ar bērniem.     

Runājot jau plašāk par paveikto vides labiekārtošanā, Baložu pilsēta tikusi pie  jauniem apstādījumiem – piecus gadus audzētām un veidotām pundurformas 40 kalnu priedītēm. Tagad tās cēli aug pāraugušo priežu vietā pie Baložu pilsētas pārvaldes. Savukārt no vecajām priedēm tika izveidota mulča, ar kuru nosegta jauno priedīšu saknes. Mulča pilda gan dekoratīvās, gan arī praktiskās funkcijas, nodrošinot priedītēm labvēlīgus augšanas apstākļus un aizkavējot nezāļu rašanos.

Novads šopavasar ieguvis 34 puķu podus, kas pievienoti pie apgaismes stabiem Ķekavā - Nākotnes, Skolas un Gaismas ielā, Baložos - Gājēju ielā. Kā stāsta labiekārtošanas speciāliste Inta Arbačevska, pirmie darbi jau sākušies pērn rudenī, kad iegādāti speciālie puķu podi, kas piemēroti tikai metāliskajiem apgaismes stabiem, un jau izvēlētas piemērotākās puķu šķirnes. Patlaban novadniekus un viesus priecē pelargonijas, skaivolas un blīdenes - kopumā 200 puķu dēsti jaunajos puķu podos.   

Lai izdaiļotu novadu vasarā ar krāsainiem akcentiem, Vides un labiekārtošanas daļa sadarbībā ar dārzniecību Kronis-93, ar kuru noslēgts sadarbības līgums, pašvaldībās teritorijā iestādījusi 1100 vasaras puķes dēstus, kā arī vietām atjaunojusi ziemciešu klāstu. Vasaras puķes priecēs arī Daugmalē, kur tās dēstītas Daugmales dienas centra Adatiņas apmeklētāju darinātajās puķu kastēs.

Savukārt ģimenes ar bērniem varēs priecāties arī par jaunajiem rotaļu elementiem.  Ķekavā, tā dēvētajā, saliņā – kāpelēšanas un līdzsvaru šūpolītēm, aiz tirdzniecības centra Dālderi - rotaļu mājiņu un līdzsvaru baļķi, bet Baložos, pie pārvaldes, mazie ķipari varēs iemēģināt divas šūpoles – līdzsvara un īpaši maziem bērniņiem paredzētas. Savukārt Daugmalē bojātā smilšu kaste nomainīta ar jaunu, kam klāt pievienota arī spēļu mājiņa. Šo visu  rotaļu elementu iegāde pašvaldībai izmaksājusi aptuveni 3000 latu.

 

Vineta Bērziņa

03.06.2013.

 

  Drukāt