Muzikālajam ceļam turpinoties

 

 

Tu ej pa ceļu, un ceļš tevi maina,

Tu ej pa ceļu, un ceļš no tā mainās...

Ar šādiem vārdiem Ķekavas Mūzikas skolas direktore Daiga Ventniece uzrunāja šī gada 12 absolventus. Mūzikas skolas ceļš ir ne tikai mainījis un bagātinājis viņu personību, bet atstājis nozīmīgākas pēdas - seši absolventi nolēmuši turpināt izglītību mūzikā. Tas ir profesionāls gandarījums mums - skolotājiem.

Priecājamies arī par mūsu 15 aizvadītā mācību gada konkursu laureātiem, kuru sniegumu novērtējušas ne tikai konkursu žūrijas, bet arī novada pašvaldība, sveicot audzēkņus, viņu skolotājus un vecākus.

Mācību gada sākums un nobeigums ir nozīmīgākie posmi skolas darba ciklā. Šogad maijs mūzikas skolai bijis īpaši nozīmīgs - skola ir akreditēta uz turpmākajiem sešiem gadiem, kas ir maksimālais akreditācijas termiņš.

Jau ar pirmajām jūnija dienām skola turpina darbu - notikusi jauno audzēkņu uzņemšana. Pirmo gadu skola noorganizējusi radošās dienas, kurās piedalīsies un turpinās muzicēt ap 50 bērnu, apvienojoties dažādos ansambļos, kopīgi atpūšoties un apmeklējot kultūrvēsturiskas vietas.

Arī jūlijs būs muzikāli piesātināts mēnesis - koklētāju ansamblis piedalīsies Dziesmu svētku pasākumos - kokļu mūzikas koncertā 4. jūlijā izstāžu centrā Ķīpsalā, bet 6. jūlijā - Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē kokļu mūzikas nakts koncertā Lai top gaisma! muzicēs mūsu audzēkne koklētāja Madara Bembere. Savukārt Ķekavas novada jauniešu simfoniskais orķestris jūlijā Vācijā, Bavārijā, piedalīsies 32. Starptautiskajā Jaunatnes mūzikas festivālā - konkursā.

Novēlu saulainu atpūtu vasarā un uz tikšanos jaunā ceļa aizsākumā jau septembrī!

 

           Evita Ķelle

03.06.2013.

 

 

  Drukāt