Par peldūdens kvalitāti

 

 

Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa veikusi ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens – Daugmalē – Daugavā, pretī Nāves salai un Vedmeros, Ķekavā – Daugavā, Dārznieku ielā, un Ķekavas upē Dambītī, Katlakalnā – Daugavā, Ievu ielā, kā arī Baložos - Titurgas ezerā.

Rezultātā secināts, ka novada teritorijā Daugavā un Ķekavas upē ūdens ir tīrs un peldēšanai drošs, taču Titurgas ezerā saskaņā ar Veselības inspekcijas atzinumu (kopija pieejama Baložu pilsētas pārvaldē vai interneta vietnē www.kekava.lv) – Titurgas ezerā PELDĒTIES AIZLIEGTS liela mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ (ūdenī zarnu enterokoku skaits divas reizes pārsniedz robežnormatīvu).

Lai risinātu ūdens kvalitātes problēmu Titurgas ezerā, aicinām iedzīvotājus – īpaši dārzkopības sabiedrības Buras individuālo māju īpašniekus būt atbildīgiem par savu māju sadzīves kanalizācijas apsaimniekošanu – godprātīgi veikt krājrezervuāru asenizāciju – saskaņā ar Ķekavas novada domes saistošiem noteikumiem (10.06.2010. Nr.28/2010) "Ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu organizēšanas noteikumi" nekustamā īpašuma īpašnieka pienākums ir slēgt līgumu un nodrošināt šķidro sadzīves atkritumu izvešanu un nepieļaut šķidro sadzīves atkritumu novadīšanu dabā vai to noplūšanu, kā arī izmantot visas iespējas pieslēgties centrāliem kanalizācijas tīkliem. Īpašniekiem nepildot šo pienākumus, tie var tikt sodīti.

 Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja

Sigita Varika

10.06.2013.

 

  Drukāt