Ķekavā norisinās LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Telpiskās attīstības plānošanas maģistratūras programmas studentu kursa darbu priekšaizstāvēšana

12.jūnijā Ķekavas novada pašvaldības administrācijas telpās notika Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Telpiskās attīstības plānošanas maģistratūras programmas studentu kursa darbu priekšaizstāvēšana.

 

Šogad LU mācībspēku un maģistrantu izpētes teritorija bija Dzērumu ciems.

Kursa darbu tēmas:

  • Vides plānošanas nosacījumu izstrāde – metodoloģija un priekšlikumu sagatavošana Dzērumu ciemam Ķekavas novadā
  • Lokālplānojuma projekta meta izstrāde ciema ilgtspējīgai attīstībai – metodoloģija un priekšlikumu sagatavošana Dzērumu ciemam Ķekavas novadā

 

Kursa darbus izstrādāja  studenti Līga Neimane, Ronalds Veiss, Eva Gulbe, Ilze Jankava, Jevgenijs Duboks, Ieva Kalniņa, Senija Proose, Sanita Krone mācībspēku profesora  Pētera Šķiņķa un arhitekta Edgara Bērziņa vadībā. Studentu prezentācijās un diskusijās piedalījās trīs deputāti, speciālisti no Būvvaldes, Vides, Īpašumu un Telpiskās plānošanas daļām, un pārstāve no dārzkopības kooperatīvās sabiedrības „Veckalni”.

Šādi kursa darbu priekšaizstāvēšanas pasākumi studiju gada noslēgumā ir kļuvuši par tradicionāliem un notiek jau ceturto gadu Ķekavas novada pašvaldības un LU ĢZZF sadarbības līguma ietvaros. Tā piemēram, ļoti veiksmīgs bija 2012.gads, kad tika izstrādāti  kursa darbi par priekšlikumu sagatavošanu Ķekavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrādei un Ķekavas ciema attīstībai. Šo kursa darbu saturs daļēji  ir iekļauts „Ķekavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam” un pilnā apjomā ir pievienoti stratēģijas Pielikumā.   

 Ar 2013.gada kursa darbiem, pēc to aizstāvēšanas LU,  interesenti varēs iepazīties pašvaldības interneta vietnē www.kekava.lv , sadaļā Attīstība un plānošana, pētījumi.

Iveta Zālīte,

Ķekavas novada pašvaldības

Telpiskās plānošanas daļas teritorijas plānotāja

12.06.2013.

 

  Drukāt