Par Ķekavas novada domes priekšsēdētāju ievēl Valtu Variku (papildināts ar video)

20. jūnijā, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja amatā ievēlēja Vidzemes partijas līderi Valtu Variku, kurš pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novada teritorijā ieguva vislielāko balsu skaitu.  

 

Domes priekšsēdētājs tika ievēlēts pirmajā Ķekavas novada domes sēdē, 11 deputātiem balsojot par un trīs – pret.

Par balsoja: Aigars Vītols, Ieva Stefensena, Vēsma Ozoliņa, Arvīds Platpers, Linda Danileviča, Igoris Malinauskas, Juris Krūmiņš, Valts Variks, Andis Adats, Ilgonis Leišavnieks, Arnolds Keisters.

Pret– Roberts Jurķis, Juris Jerums, Ivans Pihtovs. 
 
 

Jaunievēlētais domes priekšsēdētājs V.Variks savā pirmajā runā uzsvēra: „Pašvaldības vēlēšanās esmu saņēmis lielāko iedzīvotāju atbalstu un šodien - uzticības mandātu arī no domes deputātu vairākuma, kas ar savu balsi ir apliecinājuši savu gatavību strādāt manā komandā.

 

Lai attaisnotu man izteikto uzticību, apņemos ar savu komandu godprātīgi, saimnieciski un mērķtiecīgi strādāt turpmākos četrus gadus un ilgāk - lai Ķekavas novads zeltu un plauktu, lai iedzīvotāji no sirds varētu lepoties, ka viņi dzīvo šeit, Ķekavas novadā.”

 

Tāpat viņš norādīja, ka Ķekavas novada pašvaldībai jākļūst iedzīvotājiem atvērtākai, pozitīvākai un mūsdienīgākai. „Mums jābūt drosmīgiem nospraust ambiciozus mērķus, kas novadu virzītu uz straujāku attīstību. Mums ir pieejami visi resursi – izdevīgs ģeogrāfiskais novietojums, iedzīvotāju un pašvaldības darbinieku kompetence, lai šos mērķus sasniegtu.”

 

Iepriekšējā Ķekavas novada domes sasaukumā V.Variks kā deputāts darbojās Attīstības un Īpašumu lietu komitejās. Līdz šim viņa pamatdarbs jau ilgstoši bijis AS „Latvenergo” Hidrotehnisko būvju dienestā. V.Variks dzimis 1974. gadā un ieguvis augstāko izglītību Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

 

Atgādinām, ka Ķekavas novada domē tika ievēlētas astoņas politiskās partijas, lielāko deputātu skaitu domē - četrus deputātu mandātus - ieguva Vidzemes partija.

 

Muzikālus priekšnesumus sniedza grupa "Spilvenu kaujas". Vokāls - Agnese Kostigova, saksofons - Viktorija Semeņenko, ģitāra - Lauma Kazaka.

 

Vineta Bērziņa

Foto: Krišjānis Grantiņš

20.06.2013.

 

 

  Drukāt