Ķekavas novads piedalās sporta un kultūras festivālā Turcijā

 

 

No 13. līdz 21. maijam Ķekavas novada jaunieši devās uz Niluferas pašvaldību Turcijā, lai piedalītos sporta festivālā.

Brauciens sākās pavisam vienkārši, taču arī satraucoši, jo vairāki bērni devās uz šo valsti pirmo reizi, dažiem tas bija pirmais ceļojums ar lidmašīnu, tāpēc bija manāms neliels uztraukums. Turcija mūs uzņēma ar neizsakāmu cilvēku draudzīgumu un viesmīlību, mazos dejotājus un basketbolistus sagaidīja viesģimenes. Turku galvenais mērķis – lai ikviens, kurš ierodas šajā zemē, justos tik labi, cik vien iespējams un atgriezies mājās, stāstītu par to, cik viesmīlīga ir šī tauta.

 

Bija patiess gods piedalīties Niluferas sporta festivāla svētku nedēļas noslēgumā. Vairāki sporta spēļu turnīri un individuālās sacensības starp dažādām skolām norisinājās visa mēneša garumā, kurās piedalījās apmēram pieci miljoni dalībnieku. Šoreiz Latviju pārstāvēja Ķekavas novada basketbolistu komanda, kas spraigās cīņas sacentās ar divām labākajām Turcijas komandām, kā arī ar rumāņu un poļu sportistiem. Spraigā pusfināla spēlē ķekavieši pieveica spēcīgo poļu komandu. Fināla spēlē pārāki izrādījās mājinieki, kuri izcīnīja pirmo vietu, bet sudraba medaļas un kausu par otro vietu ieguva Ķekavas basketbolisti trenera Ainara Tomaša vadībā.

 

Sporta festivāla laikā ikvienam bija iespēja iepazīt Niluferas pašvaldības skaistākās vietas. Niluferas pašvaldība ir izvirzījusi mērķi tuvākajos gados kļūt par zaļāko un sportiskāko pašvaldību, tas bija jūtams ik uz soļa- skaisti apstādījumi, veloceliņi un atpūtas vietas, katra lielāka daudzdzīvokļu masīva tuvumā sporta laukums.

Šāda prakse mūsu pašvaldībai būtu jāpārņem kā labs piemērs veselīga dzīvesveida atbalstam.

 

Divos koncertos, kuros mūsu dejotāji sniedza priekšnesumus kopā ar citu valstu tautas deju kolektīviem, tieši mūsu dejotāji bija pārāki, izpelnoties skatītāju uzmanību ar skaistajiem latviešu tautas tērpiem un ritmiski citādām latviešu tautas dejām. Skolotājas Dainas kolektīvs „Daina” godam pārstāvēja Ķekavas vārdu Turcijā.

 

Ikvienam ir patīkamas atmiņas no šī ceļojuma, daži jaunieši pat izteica vēlmi palikt ilgāk Turcijā, jo turku tautas viesmīlība un atbildības sajūta par ciemiņu, it īpaši bērniem, pārsteidz ar patīkamām sajūtām.

Ar patiesu prieku varam lepoties, ka esam maza tauta, kas lielajā Turcijā var sevi labi parādīt.

 

Astrīda Vītola,

Dace Cīrule

25.06.2013.

 

  Drukāt