Pašvaldības darbinieki piedalās Dziesmu un deju svētkos

 

 

Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki ir viena no latviešu kultūras lielākajām vērtībām. Šogad svētku dalībnieku kopējais skaits pārsniedz 40 tūkstošus, tie pārstāv vairāk nekā tūkstoš septiņi simti Latvijas mākslinieciskos kolektīvus, kuru vidū arī 15 mūsu novada kolektīvi. Ķekavas novadu Dziesmu un deju svētkos pārstāvēs kopā 49 pašvaldības iestāžu darbinieki, kuri papildus saviem ikdienas pienākumiem aktīvi darbojas novada amatiermākslas kolektīvos.

 

Šajos Dziesmu un deju svētkos visplašāk pārstāvētā pašvaldības iestāde ir Kultūras aģentūra ar desmit darbiniekiem, tai seko Ķekavas Mūzikas skola ar septiņiem, arī pirmsskolas izglītības iestādē Ieviņa strādā septiņi Dziesmu un deju svētku dalībnieki. Ķekavas novada pašvaldības administrāciju svētkos pārstāvēs seši darbinieki, Ķekavas vidusskolu - četri. Arī citās pašvaldības iestādēs strādā no viena līdz trim svētku dalībniekiem. No domes vadības kā aktīvs svētku dalībnieks minams domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Adats, kurš ir ilggadējs tautas deju kolektīva Baloži dejotājs.

 

Ķekavas novads allaž ir varējis lepoties ar tradīcijām bagātiem kultūras kolektīviem. Uz XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem no mūsu novada dosies četri kori, pieci deju kolektīvi, divas folkloras kopas, lietišķās mākslas studija, rokdarbnieki un koklētāji.

 

Inga Auziņa

27.06.2013.

 

  Drukāt