Valsts prezidents tiekas ar Dziesmusvētku virsvadītājiem, tostarp no Ķekavas novada

 XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku atklāšanas dienā 30.jūnijā svētku virsdiriģenti un virsvadītāji pulcējās Melngalvju namā uz tikšanos ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

 

Uz šo tikšanos devās arī vairāki Ķekavas novada kultūras dižgari, to vidū XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku padomes un Mākslinieciskās padomes loceklis Jānis Grigalis, Dziesmu svētku virsdiriģents Arvīds Platpers, senioru koru un deju kolektīvu koncerta Zem treju loku varavīkšņu tilta mākslinieciskā vadītāja Aija Āre, kā arī Ķekavas kultūras nama vadītāja Sanita Sējāne, kura ir viena no Dziesmusvētku projektu vadītājām.
 
 
Virsdiriģents A.Platpers, daloties iespaidos, stāsta, ka šo Dziesmusvētku atklāšanas pasākums bijis konkrēts, bez garām, nogurdinošām runām, bet tajā pat laikā ļoti sirsnīgs un emocionāls. Liels prieks bijis neformālā atmosfērā ar kolēģiem un amatpersonām pārrunāt jau paveikto un ieplānoto. Kā īpašu notikumu A.Platpers atzīmē iespēju tikties ar Amerikā dzīvojošo tautieti Robertu Zuiku, kurš ne tikai nupat nosvinējis savu simto jubileju, bet šajos svētkos kāps arī Goda virsdiriģenta tribīnē.
 
 
Savukārt senioru koru un deju kolektīvu koncerta "Zem treju loku varavīkšņu tilta"mākslinieciskā vadītāja, Ķekavas kultūras nama senioru deju kolektīva "Sidrabaine" vadītāja Aija Āre uz Melngalvju namu devās tērpusies greznajā Ķekavas novada tautas tērpā un atzīst, ka izbaudījusi sevišķu uzmanību, tajā skaitā, no Rīgas ārzemju viesiem. Dziesmu svētki vispār ir īpašs laiks, un atklāšanas pasākums Melngalvju namā devis sevišķu pacilātību. Gan prezidenta A.Bērziņa, gan Latvijas Nacionālā kultūras centra direktores D.Melbārdes uzruna bijusi sirsnīga un emocionāli iedvesmojoša.
 
 
Pēc svinīgajām atklāšanas uzrunām organizatori, virsvadītāji, virsdiriģenti un darba grupu dalībnieki tikuši iemūžināti fotogrāfijās un vēl kādu brīdi baudījuši draudzīgas sarunas neformālā gaisotnē, bet vēlāk vakarā devās uz Dziesmu svētku parku saņemt Goda zīmes, lai ar vēl lielāku spēku un iedvesmu turpinātu gatavoties XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku kulminācijai – lielkoncertam Mežaparka estrādē.
 
 
Inga Auziņa
01.07.2013.
  Drukāt