Lietuviešu "Linas Agro Group" par 12,5 miljoniem eiro pērk "Ķekavu", "Lielzeltiņus" un putnu gaļas ražotājus "Broileks" un "Cerova"

3. jūlijā Lietuvas kompānija "AB Linas Agro Group" ir parakstījusi vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% AS "Putnu fabrika Ķekava" ("Ķekava"), 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi. Darījumu ir plānots noslēgt līdz šī gada decembrim un tā noslēgšana ir atkarīga no daudzu nosacījumu izpildes, tostarp atļaujas saņemšanas no Konkurences padomes.

 

"Linas Agro Group" finanšu konsultanti darījuma ietvaros bija Porta Finance, kamēr juridiskās konsultācijas sniedza Raidla Lejiņš & Norcous.

 

"Linas Agro" plāno uzņēmumu akciju un daļu iegādei tērēt 12.5 miljonus eiro jeb 8,78 miljonus latu. "Linas Agro Group" plāno, ka iegādājamo uzņēmumu apgrozījums nākotnē sasniegs aptuveni 70 miljonus eiro jeb 49 miljonus latu.

 

""Ķekava, "Broileks", "Cerova un "Lielzeltiņi" ir uzņēmumi, kas darbojas putnkopības jomā. Uzņēmumu pamatdarbība ir broileru audzēšana un putnu gaļas ražošana. Mēs plānojam iegādāties visus uzņēmumus kopā. Putnkopība ir perspektīva un potenciāli peļņu nesoša nozare, neskatoties uz to, ka daļu no uzņēmumiem, kurus plānojam iegādāties, ir nepieciešams restrukturēt," norādīja "Linas Agro Group" valdes loceklis Andrius Pranckevičius.

 

Viņaprāt, darījums ļaus paplašināt un diversificēt kompānijas darbību, piedāvājot tirgū augstākas pievienotās vērtības produktus.

 

"Pēc darījuma noslēguma mēs plānojam vertikāli integrēt iegādātos uzņēmumus, nodrošinot lopbarības ražošanu, olu inkubāciju, putnu audzēšanu, kaušanu un gaļas tālāko pārstrādi. Iegādājamo uzņēmumu darbības jomas zināmā mērā pārklājas ar "Linas Agro Group" operācijām, tādējādi nodrošinot papildus sinerģijas. Mēs ik gadu pārdodam aptuveni 1,5 miljonus tonnu graudu un citu lauksaimniecības produktu, daļu no kuriem varēsim izmantot kombinētās lopbarības ražošanā Latvijā," norādīja uzņēmuma pārstāvis.

 

www.leta.lv

03.07.2013.

  Drukāt