Ķekavā atklāj Draudzības pulksteni

 

 

6. jūlija rītā Ķekavā, pie Doles Tautas nama, svinīgi tika atklāts pulkstenis kā simbols Ķekavas un Bordesholmas (Vācija) pašvaldību draudzībai, kas ilgst jau vairāk kā 20 gadus. Jaunais pulkstenis ne tikai rādīs pareizu laiku, bet priecēs Ķekavas iedzīvotājus un viesus kā mūsdienīgs un funkcionāls mākslas elements Ķekavas vēsturiskajā centrā.

 

Jau par Draudzības pulksteni nodēvētā Ķekavas un Bordesholmas sadarbības simbola atklāšanā piedalījās vairāk kā 60 cilvēku, Ķekavas novada iedzīvotāji un viesi no Bordesholmas.

 

Atklāšanas pasākuma ievadā klātesošos sveica Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, paužot pārliecību, ka katrai dienai ir savs brīnums un savs mākslas darbs, ko mēs ikkatrs varam radīt. Draudzības pulkstenis ir viens no šādiem mākslas darbiem, jo tas simbolizē labās domas, darbus un apņemšanos stiprināt savstarpējās draudzības saites arī turpmāk.

 

Ar sveicieniem no Bordesholmas Draudzības pulksteņa atklāšanas pasākumā bija ieradušies viesi no Vācijas. Viņu vidū arī Bordesholmas birģermeistars Helmuts Tīde, kurš īsā uzrunā pauda prieku vēlreiz, pēc divu gadu pārtraukuma, ciemoties Ķekavā, kā arī sveica sadraudzības partnerus, Ķekavu un tās iedzīvotājus jubilejā, novēlot visiem klātesošajiem brīnišķīgu nākotni. H.Tīdes pausto domu papildināja viņa kolēģis un viens no sadraudzības idejas autoriem Manfreds Osbārs, kurš salīdzināja pulksteņa funkciju - rādīt laiku šeit un tagad, tomēr nepārtraukti virzīties uz priekšu - ar Ķekavas un Bordesholmas draudzību, kas allaž ir ar skatu nākotnē.

 

Draudzības pulkstenis ir veidots kā mūsdienīgs vides dizaina objekts, kura pamatā ir iespaidīga 4,5 metrus augsta nerūsējošā tērauda konstrukcija. Pulksteņa priekšējā daļā izvietots pienbalts stikls, uz kura atrodas plāksnītes ar ne vien Bordesholmas, bet arī visu pārējo Ķekavas novada sadraudzības valstu simboliku. Diennakts tumšajā laikā jauno laikrādi izgaismo ar enerģiju taupošām emisijas diodēm silti baltā krāsā.

 

Inga Auziņa

08.07.2013.

Foto: Draudzības pulksteņa atklāšana

 

  Drukāt