Izveidota Kultūras aģentūras direktora darba izvērtēšanas komisija

Šobrīd ir izveidota izvērtēšanas komisija, kuras uzdevums ir pārbaudīt atstādinātā Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras (ĶNKA) direktora Artūra Ancāna darba atbilstību normatīvo aktu prasībām. Komisijas sastāvā ir Ķekavas novada domes deputāts Ilgonis Leišavnieks, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš, pašvaldības juriste Ilga Viegliņa un sertificēts auditors. Patlaban aģentūras darbības nepārtrauktību nodrošina ĶNKA direktora pienākumu izpildītāja Ineta Muižniece.

 

 

Tieši tā dēļ, lai A.Ancāns nevarētu ietekmēt izvērtēšanas komisijas darbu, viņš tika atstādināts uz pārbaudes laiku, un šis domes lēmums ir pilnībā attaisnojies. To apliecina, gan, piemēram, A.Ancāna publiski „Rīgas Apriņķa Avīzē” (RAA) izteiktā nepatiesā informācija saistībā ar viņa atstādināšanu, gan viņa pretlikumīgi veiktās aktivitātes jau pēc atstādināšanas.

 

To, ka A.Ancāns RAA 5. jūlija numurā sniedzis iedzīvotājiem nepatiesu informāciju, Ķekavas novada dome var dokumentāli pierādīt - piemēram, A.Ancāns RAA atzina, ka viņš tikai no publiski pieejamās informācijas zina par savu atstādināšanu. Patiesībā - 2. jūlija vakarā Dziesmusvētku pasākuma laikā Lielajā Aulā tika sastapts uz it kā slimības lapas esošais A.Ancāns un viņam tika nodoti dokumenti par viņu atstādināšanu. Par šo faktu ir sastādīts arī apliecinošs akts. Tāpat ir melīgi arī viņa apgalvojumi par it kā viņa darba kabineta durvju uzlaušanu. Taču A.Ancāna darba kabinets tika atvērts ar atslēgu.

 

Runājot par A.Ancāna darba nespēju – 1. jūlijā A.Ancāns par savu slikto pašsajūtu paziņoja domes sēžu sekretārei, kad viņa dažas stundas pirms domes sēdes A.Ancānu informēja par sēdē izskatāmiem jautājumiem, tostarp, A.Ancāna domes lēmuma nepildīšanu. Par slimības lapu A.Ancāns oficiāli nav paziņojis pašvaldības Personāla daļai.

 

Savukārt par Dziesmu svētku galveno atbildīgo A.Ancāns tika noteikts jau pavasarī, nevis 1.jūlijā, kā viņš to publiski apgalvo. Jāpiebilst, ka, lai gan A.Ancānam esot galvenajam koordinatoram Ķekavas novadā par Dziesmusvētkiem, viņš bija lūdzis domes vadībai viņam piešķirt atvaļinājumu tieši Dziesmusvētku nedēļā. Taču dome šo atvaļinājumu nepiešķīra, ņemot vērā Dziesmusvētkus un viņa koordinatora pienākumus šajā pasākumā. 

 

Neskatoties uz to, ka A.Ancāns ir atstādināts no ĶNKA direktora pienākumu pildīšanas, viņš pagājušajā nedēļā (2013. gada 3. jūlijā) pretlikumīgi ir nobloķējis ĶNKA interneta vietni, kas ir pašvaldības, nevis A.Ancāna privātais īpašums, līdz ar to liedzot novadniekiem sekot līdzi lielākajam kultūras notikumam – Dziesmusvētkiem, un Ķekavas novada kolektīvu dalībai šajos svētkos.

 

Pašvaldībai veicot izpēti, tika noskaidrots, ka ĶNKA interneta vietne atradusies uz A.Ancāna privātā servera, kas izmitināts Datu centā un interneta vietnes atrašanos uz šī servera apmaksājusi pašvaldība.

 

Neraugoties uz atstādināta direktora mēģinājumiem iejaukties ĶNKA darbā, izvērtēšana komisija strādā un objektīvi, balstoties uz dokumentiem, vērtēs aģentūras darbību atbilstoši normatīvajiem aktiem.  

    

Vineta Bērziņa,

Izdevuma „Ķekavas novads” redaktore

09.07.2013.

 

 

  Drukāt