Bērni izbauda vasaras piedzīvojumus nometnē „Brīnumu kuģis”

Privātā pamatskola Gaismas tilts 97 piedalījās Ķekavas novada pašvaldības rīkotajā konkursā, lai pretendētu uz pašvaldības līdzfinansējumu bērnu un jauniešu vasaras nometņu organizēšanā. Tā sadarbībā ar Ķekavas novada pašvadību no 2013. gada 25. jūnija līdz 1. jūlijam noritēja diennakts bērnu piedzīvojumu un atpūtas nometne Brīnumu kuģis, kurā 24 bērniem vecumā no 7 - 11 gadiem ar pašvaldības  atbalstu tika dota lieliska iespēja piedzīvot neaizmirstamas septiņas dienas pie Baltijas jūras.

 

Šogad nometni organizējām Mērsraga novada Upesgrīvā, kempingā „Stieress”, kur mūs laipni uzņēma tā īpašnieki Ingvilda un Renārs.

 

 

Otrdienas rītā sēdāmies lielajā autobusā un devāmies gana tālajā ceļā, kas veda cauri jūrmalas mazajiem zvejnieku ciemiņiem.  

 

 

Viss iesākās it kā ikdienišķi, bet tad mūsu nometnes bērni liedagā atrada no jūras izskalotu pudeli, kurā atradām vēstījumu par to, ka savulaik Upesgrīvā uzbūvēti 66 buru kuģi, un nu mūsu uzdevums ir uzbūvēt savu - 67. Šis stāsts sagrieza mūsu nometnes dzīvi kājām gaisā, jo nu mums bija jāveic ne tikai skolotāju izdomātie uzdevumi, bet arī jāpārvar 3 ikvienam cilvēkam labi pazīstamie – nevaru, negribu, neprotu. Mums bija jākļūst par vienotu komandu, kuras spēks ir draudzībā, izpalīdzībā, labu darbu veikšanā un grūtību pārvarēšanā. Teikšu godīgi – gāja mums visādi, taču mēs darījām visu, kas no mums tika gaidīts.

 

Mēs izpētījam Upesgrīvas un Mērsraga apkārtni, pat uzkāpām Mērsraga bākā, pabijām vecākajā ciema mājā - ēka celta 1811.gadā, kur tās saimnieks Gunārs Ozols mums pastāstīja par zvejnieku sadzīvi, rādīja senos priekšmetus un stāstīja interesantus stāstus. Mēs orientējāmies apvidū, veidojām smilšu skulptūras, piedalījāmies Olimpiskajās spēlēs, mācījāmies siet jūrnieku mezglus.

 

Zivju saimniecībā „Vaisumi” kopā ar tās īpašnieku Ivaru kopīgi žāvējam tikko ķertus lucīšus, butes un mencas. Tas tik bija piedzīvojums – pašiem savām rokām savērt zivis! Bet cik gardas tās šķita pēc tam! Tomēr vislielāko sajūsmu izpelnījās brauciens ar jahtu „Palsa” Baltijas jūrā. Žēl, ka nebija iespējas nokļūt līdz Roņu salai! Protams, ka neizpalika arī nakts trasīte ar daudzajiem uzdevumiem un salūtu.

 

Kur tad dārgumi? Ticiet vai nē, bet mēs tos atradām – katrs zem sava spilvena! Tātad – uzdevums uzbūvēt 67 jeb Brīnumu kuģi bija veikts godam!

 

 

Mājās atgriezāmies ar tetovējumu, kā jau īsteniem kuģotājiem pieklājas. Mūs lutināja gan laikapstākļi, gan apkārtējo un pašu pozitīvā attieksme, gan saimniecītes ar gardām maltītēm un ikvakara zemenēm naksniņās.

 

 

Un vēl – jūra, peldēšanās, sauļošanās, teātra nodarbības, dziedāšana, rokdarbi, simpātijas, talantu šovs ar fantastiskajiem priekšnesumiem, anekdotes, jūras akmentiņu pelnīšana, lai iegūtu nometnes supermeitenes un superpuikas titulu. Sveicam Nometnes SUPERMEITENI – Martu Madaru Papāni un nometnes SUPERPUIKU – Gustavu Freimani. Nomināciju „Tolerantākā meitene” ieguva Dārta Grasmane, bet titulu „Nometnes džentlmenis” – Kārlis Grava.

 

 

Mums, nometnes audzinātājām un bērniem, kopā bija lieliski pavadītas dienas, kas vēl ilgi paliks atmiņā.

Paldies visiem vecākiem par lieliskajiem bērniem!

Paldies labākajai skolotāju komandai – Andai, Santai, Ivetai, Agnesei!

Paldies atsaucīgajam un izpalīdzīgajam šoferim Aivaram Krūmiņam!

Paldies Andrim Jēkabsonam, Dacei Cīrulei, Jurim Žilko, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas kolektīvam par atbalstu nometnes veiksmīgai norisei.

Tiksimies atkal nākamgad! Baltijas jūras piekraste mūs gaida!

 

Nometnes vadītāja Sandra Legzdiņa

10.07.2013.

 

  Drukāt