Piesaki savu bērnu jaunajā Daugmales bērnudārzā

Vietu trūkums pirmsskolas izglītības iestādēs Ķekavas novadā joprojām ir aktuāla problēma. Daudzu bērnu vecāki ir sarežģītā situācijā, atrodoties izvēles priekšā – atgriezties darbā un maksāt par aukles pakalpojumiem vai tomēr kopā ar savu atvasīti gaidīt pienākam kārtu uzņemšanai bērnudārzā. Risinājums ir - Daugmalē finiša taisnei tuvojas jaunā bērnudārza būvniecība. Turklāt tajā vēl aizvien var pieteikt bērnus jaunajam mācību gadam.

 

Kā viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ pieteikt bērnus jaunajā Daugmales „dārziņā”, ir tāds – te vēl ir brīvas vietas! Lai pilnībā nokomplektētu 2009. un 2010. gadā dzimušo bērnu grupas, iespējams uzņemt vēl vairākus bērnus, dažas brīvas vietas ir arī, tā saucamajā, silītes jeb pusotra līdz divarpus gadu vecu mazuļu grupā. Savukārt piecgadnieku un sešgadnieku grupas jau ir nokomplektētas pilnībā.

 

Daugmales jaunais bērnudārzs piedāvā vairākas būtiskas priekšrocības. Viena no tām ir atrašanās vieta vienā ēkā ar peldbaseinu. Visiem bērniem, sākot no trīs gadu vecuma, kā viens no obligātiem apguves priekšmetiem būs peldētapmācība.

 

Daugmales pamatskolas direktors Andris Ceļmalnieks aicina arī citās novada teritorijās dzīvojošo bērnu vecākus izvērtēt priekšrocības un izmantot iespēju bērniem „dārziņa” gaitas uzsākt neurbanizētā, zaļā lauku teritorijā, vietā, kur cieņā ir videi draudzīga domāšana. Turklāt Daugmale atrodas tikai 10 kilometru attālumā no Ķekavas un nepilnu 20 kilometru attālumā no Baložiem. Vecākiem ir arī lieliska iespēja kooperēties un sadarboties, ar vienu mašīnu reizē aizvedot gan savus, gan kaimiņu vai paziņu bērnus. Tā kā bērnudārzs ir pavisam jauns, bērnu vecāki ar savu viedokli un ierosinājumiem var piedalīties telpu aprīkošanā un vides veidošanā, kas veicinātu bērnu interesi par pasauli un rūpētos par viņu labsajūtu un pozitīviem iespaidiem.

 

Pašlaik jaunbūvē strādā elektriķi, notiek fasādes un iekštelpu krāsošana, ventilācijas sistēmu uzstādīšana, celiņu bruģēšana un citi vides labiekārtošanas darbi. Sakarā ar to, ka palielināsies nepieciešamība novietot automašīnas, tiks paplašināta stāvvieta pie Daugmales multifunkcionālā centra.

 

Jāatzīmē, ka būvniecība norit pēc grafika un līdz 19. augustam, kā tas paredzēts līgumā, būve tiks nodota ekspluatācijā. Svinīgā pirmsskolas izglītības iestādes atklāšana notiks 7. septembrī, bet mācību process jaunajās telpās sāksies 9.septembrī.

 

Inga Auziņa

10.07.2013.

  Drukāt