Jauns sporta inventārs Ķekavas vidusskolai

Ķekavas novada pašvaldība, piedaloties Izglītības un zinātnes ministrijas projektu konkursā, saņēmusi finansējumu 3000 latu apmērā sporta inventāra iegādei mācību priekšmeta Sports standarta īstenošanai Ķekavas vidusskolā.

 

Izglītības ministrijas izsludinātajā konkursā varēja piedalīties tikai novadu pašvaldības. Kopumā finansējums piešķirts 42, tajā skaitā Ķekavas novada pašvaldības Attīstības daļas projektam, no kopumā konkursā iesniegtā 231 projekta.

 

Jauns sporta inventārs Ķekavas vidusskolai ir ļoti nepieciešams, skolēnu skaits ir liels un esošais inventārs ir nolietots. Jāņem vērā, ka ar septembri mācību process sāksies arī jaunajā sākumskolas ēkā, līdz ar to sporta inventāru būs nepieciešams sadalīt starp vidusskolas un sākumskolas ēkām. Mūsdienīgs sporta zāles aprīkojums veicinās skolēnu interesi par šo mācību priekšmetu, kā arī ļaus pedagogiem pielietot jaunas metodes sporta apguvei.

 

Projekta ietvaros paredzēts iegādāties gumijas pussfēras ar adatiņām līdzsvara un koordinācijas trenēšanai, bumbas dažādiem komandas sporta veidiem, stepa soliņus, jaunu augstlēkšanas sektoru, tuneli rāpošanai un citus dažādām vecuma grupām un mērķiem paredzētus priekšmetus vispārējās fiziskās sagatavotības attīstīšanai. Jaunais inventārs tiks izmantots mācību procesā jau sākot ar jauno mācību gadu.

 

Inga Auziņa

11.07.2013.

  Drukāt