Pļavniekkalna ielas ietve Katlakalnā ir pabeigta

      

 

 Pērn uzsāktais projekts „Gājēju ietves 1.kārtas izbūve Pļavniekkalna ielā, Katlakalnā”, piesaistot Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļus, ir noslēdzies.

 

Ietve šajā posmā bija ļoti nepieciešama, jo līdz šim cilvēki bija spiesti pārvietoties pa brauktuvi. Lai papildus rūpētos par gājēju un citu satiksmes dalībnieku drošību un disciplinētu autovadītājus, ir uzstādīts radars, kas fiksē transporta līdzekļu braukšanas ātrumu. Projekta ietvaros pie Pļavniekkalna sākumskolas ir izveidots arī luksofors, kurā radara fiksēta ātruma pārsniegšanas gadījumā iedegsies sarkanā gaisma.

 

Pļavniekkalna iela ir iecienīta sastrēguma uz šosejas A7 apbraukšanai, tomēr jāņem vērā, ka automobiļu pārvietošanās ātrumu šajā vietā ierobežo ceļa zīme „Dzīvojamā zona”, kur nedrīkst braukt ātrāk par 20 kilometriem stundā. Tas nozīmē, ka visas ielas garumā kājāmgājējiem un riteņbraucējiem ir priekšroka.  

 

Arī citās ielās Katlakalnā šovasar, pēc ūdenssaimniecības projekta pabeigšanas, notiek intensīvi remontdarbi, tajā skaitā Roņu, Saulgriežu, Jasmīnu ielā un citviet, turklāt asfaltēšanai tiek gatavoti rakšanas darbu laikā sabojātie posmi jau pieminētajā Pļavniekkalna ielā.

 

Inga Auziņa

12.07.2013.

  Drukāt