Latvijas Politiski represēto apvienības un Likteņdārza īstenotāja – „Kokneses fonda” – aicinājums Latvijas pašvaldībām

 Kopš 2008. gada Latvijas Politiski represēto apvienība un „Kokneses fonds” kopā ar tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju īsteno Likteņdārzu – vietu, kur neaizmirst Latvijas pagātni un smelt spēku nākotnei. Ik gadu politiski represētie no visas Latvijas dodas uz Likteņdārzu, lai stādītu kokus, vestu laukakmeņus amfiteātrim, piedalītos Likteņdārza draugu alejas izveidē, strādātu talkās, un aicina katru palīdzēt dārza īstenošanā, kas top kā dāvana Latvijai 100. dzimšanas dienā 2018. gadā.

 
Gada laikā Likteņdārzu apmeklē vairāk nekā 100 000 cilvēku no Latvijas, ASV, Kanādas, Austrālijas, Brazīlijas, Francijas, Norvēģijas, Vācijas, Ukrainas, Lietuvas, Japānas, Islandes, Polijas, Slovākijas, Itālijas, Rumānijas, Spānijas, Krievijas un citām valstīm, un Ozolu godasardze dārza centrālajā daļā kalpos kā apliecinājums cilvēku spēkam un Latvijas mūžībai.
 
2013. gadā, turpinot iepriekšējos gados iesākto, plānota Likteņdārza centrālās daļas – amfiteātra – vidusdaļas izbūve. Amfiteātrī – aiz pelēkā akmens krāvuma - projekta autors ir paredzējis 38 Latvijas Ozolu godasardzi. Raugoties uz Latvijas pagājušā gadsimta vēsturi, kas ilgus gadus bijusi noklusēta, ar Ozolu godasardzi Fonds vēlētos iemūžināt Latvijas politiski represēto vārdus. Tāpēc Latvijas Politiski represēto apvienībasun „Kokneses fonda” vārdā aicināmLatvijas pašvaldības, kas jau kopš dārza pirmajiem tapšanas gadiem ir piedalījušās Likteņdārza īstenošanā, gan stādot kokus, gan arī atbalstot ar transportu, 2013. gadā ar ziedojumu 1 000 LVL par vienu Godasardzes ozolu atbalstīt šo iniciatīvu. Katra Godasardzes ozola finansēšanā aicinām piedalīties vairākas pašvaldības, kā arī aicinām uzrunāt sava novada uzņēmējus. Katram Godasardzes ozolam paredzēts pievienot plāksnīti ar to pašvaldību un uzņēmēju vārdiem, kas piedalījušās ozola stāda finansēšanā, veltot to sava novada represētajiem.
 
Šo aicinājumu Latvijas Politiski represēto apvienības un Fonda vārdā izsūtījām pašvaldībām pagājušā gada novembrī. Līdz šim esam saņēmuši 19 Latvijas pašvaldību dažāda apjoma ziedojumus. Ozolu godasardzes finansu līdzekļus plānots ieguldīt amfiteātra izbūvē. Lai Ozolu godasardzes stādīšanu iemūžinātu publiski, to esam plānojuši īstenot šā gada 23. augustā – Latvijas Televīzijas piektās ziedojumu akcijas „Top Latvijas Likteņdārzs!”- ietvaros. Aicinām pašvaldības atsaukties un atbalstīt šo iniciatīvu – vai nu ar ziedojumu Fonda kontā, kas norādīts zemāk, vai arī, sazinoties ar Fondu, lai izrakstītu rēķinu.
 
Likteņdārza īstenotājs –
Nodibinājums "Kokneses fonds"
Adrese: Lāčplēša 75 - III, Rīga, LV-1011
Reģistrācijas numurs: 40008092535                           
Konta numurs: LV10 UNLA 0050 0068 7884 4                                
Banka: AS SEB Banka, SWIFT: UNLALV2X            
 
„Kokneses fondam” ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, kas nodrošina ziedotājiem ienākuma nodokļa atlaides. Fonda reģistrācijas apliecības un Latvijas Republikas Finanšu ministrijas lēmuma kopija par sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu „Kokneses fondam” pievienota vēstulei.  
 
Būsim pateicīgi par atbalstu. Tuvāka informācija – „Kokneses fondā” – pa tālruni 6728 9535 - valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa, kā arī visās Latvijas politiski represēto apvienības nodaļās.
 
                       
 
Valda Auziņa
„Kokneses fonda”
Valdes priekšsēdētāja
  Drukāt