Ķekavas novada Jauniešu simfoniskajam orķestrim - notikumiem bagāta vasara

No 33. Starptautiskā Mainas – Špesartas reģiona Jauniešu mūzikas festivāla ar izciliem panākumiem atgriezies Ķekavas novada Jauniešu simfoniskais orķestris, atvedot augstākā līmeņa jeb excellent sertifikātu!

 

Mainas – Špesartas reģionā orķestrim bija sešas uzstāšanās, no kuram vienu vērtēja festivāla organizatoru komisija. Ķekavas mūziķi pārliecināja ar teicami sagatavotu programmu, augsto izpildījuma kultūru un māksliniecisko aizrautību.

 

Speciāli šim festivālam sagatavotā Johana Štrausa polka Zibens un Pērkons bija jāatkārto visās svarīgākajās uzstāšanās reizēs.

 

Paralēli piesātinātajam muzicēšanas grafikam tomēr iznāca laiks iepazīt arī Ziemeļbavārijas vienreizējo dabu, skaisto mazpilsētu nesteidzīgo dzīves ritmu, svētku un viesmīlības tradīcijas, ka arī ļauties brīvā laika un sporta aktivitātēm. Orķestris ieguva daudz jaunus draugus, kā nozīmīgākie jāmin Grēfendorfas pūtēju orķestris, kas ļoti laipni uzņēma Ķekavas jauniešus savās ģimenēs. Pēc diviem gadiem gaidāma orķestra viesošanās Latvijā, bet vēl pēc viena esam uzaicināti atpakaļ pie saviem jauniegūtajiem draugiem saulainajā Bavārijā.

 

Uz tikšanos koncertos rudenī!

 

Pēteris Plūme,

Ķekavas novada

Jauniešu simfoniskā orķestra

mākslinieciskais vadītājs

31.07.2013.

  Drukāt