Plāno izveidot Ķekavas parku

Lai uzlabotu Ķekavas novada centra vizuālo tēlu un paplašinātu iedzīvotāju atpūtas iespējas, piemēram, ierīkojot jaunus gājēju un veloceliņus, atpūtas vietas, mūsdienīgu bērnu rotaļu laukumu, 25. jūlijā Ķekavas novada dome atbalstīja ieceri izveidot parku Ķekavā (lēmums 2. § 3., protokols Nr.18).

 

Lai lemtu par Ķekavas parka ierīkošanu, publiskai apspriešanai tiek nodota iecere par parka izveidi plānotajai teritorijai - pašvaldības īpašumā esošajos zemesgabalos Piekrastes, Ķekavas vidusskolas sākumskola (divas zemes vienības), Gaismas iela 7 A, Gaismas iela 9, Jaunā Ķekava, kā arī saņemta zemes gabalu Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskā draudze (divas zemes vienības), Gaismas iela 7 B un Ķekavas ūdensdzirnavas īpašnieku un tiesisko valdītāju konceptuāla piekrišana.

Parka ierīkošanas pamatprincipus nosaka saskaņā ar pašvaldības teritorijas plānojumu un Ministru kabineta noteikumiem par parku un mežaparku izveidošanu mežā un to apsaimniekošanu.

Pirms minētā domes lēmuma pieņemšanas Ķekavas novada pašvaldības darbinieki jau veikuši lielu sagatavošanās darbu – sakārtoti pašvaldības zemes īpašumu jautājumi, uzturēta kārtībā esošā Ķekavas centra zaļās zonas teritorija, kopti esošie bērnu rotaļu elementi, uzturēti celiņi un tiltiņi, veikta bīstamo un vējā nolauzto koku izzāģēšana un zāles pļaušana. 2012. gadā atjaunota Dzirnavu estrāde, kā arī plānotajai parka teritorijai veikta dabas vērtību izpēte, biotopu un ainavas novērtējums.

Veicot darbu pie Ķekavas parka izveides, pašvaldība ir gandarīta par veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Lauku inženieru fakultātes Ainavu arhitektūras un plānošanas specialitātes 2013. gada absolventi, ķekavieti Laumu Mucenieci. Viņa ir izstrādājusi diplomprojektu Ķekavas upes ainavtelpa, veicot gan iecerētās parka teritorijas padziļinātu vēsturisko izpēti, izvērtējot un akcentējot kultūrvēsturisko mantojumu, gan arī sniedzot teritorijas attīstības koncepcijas priekšlikumus, labiekārtojuma risinājumus.

Plānoto parka teritoriju pēc Tehniskā projekta izstrādes iecerēts sadalīt vairākās realizācijas kārtās, ņemot vērā plānotās projektēšanas un ierīkošanas finansiālās iespējas.

Publiskās apspriešanas termiņš - no 2013. gada 12. augusta līdz 9. septembrim.

Publiskās apspriešanas sapulce notiks 2013. gada 5. septembrī plkst. 18.00 Doles Tautas namā (Rīgas iela 26, Ķekava, Ķekavas novads).

Kontakti uzziņām un ierosinājumu iesniegšanai:

  •   Adreses: Gaismas iela 19, k.9, Ķekava, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads, LV-2123,
  •   e-pasts – novads@kekava.lv,
  •   tālrunis: 67847167.

 

Domes lēmums par ieceres nodošanu publiskai apspiešanai

Ķekavas parka priekšlikums

 

Sigita Varika

05.08.2013.

 

  Drukāt