Ķekavā izglābj slīkstošu jaunu māmiņu

 Reģionālā pašvaldības policija (RPP) šorīt, 9. augustā, Ķekavā izglābusi kādu 23 gadus jaunu sievieti no noslīkšanas Daugavā, kurai upes krastā bērnu ratiņos atradās zīdainītis.

 

RPP Ķekavas pārvalde informāciju par to, ka Ķekavā, Vimbukrogā, Sausajā Daugavā slīkstot kāda sieviete, saņēma 9. augustā plkst. 00.13.
 
 
 
Nekavējoties uz notikumu vietu devās divi pašvaldības policijas darbinieki. Ierodoties tika sastapts vīrietis, kurš likumsargiem norādīja vietu, kur viņš esot redzējis, kā paziņa ieiet Daugavā un tagad dzirdami ik pa brīdim tikai viņas kliedzieni.
 
 
Piesteidzoties pie Daugavas, bija dzirdami ūdens šļaksti un tas, kā kāds izmisīgi klusā balsī sauc pēc palīdzības, tika izsaukti specdienesti – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un mediķi.
 
 
Reģionālās pašvaldības policijas darbinieki, ieskrienot ūdenī un spīdinot ar lukturiem, pamanīja, ka sievietes galva ik pa laikam ir zem ūdens un saviem spēkiem viņa vairs nevar izkļūt no ūdens, jo ir zuduši spēki un nespēj orientēties, kur ir upes krasts. Netālu no sievietes ūdenī atradās arī kāds iereibis vīrietis, kurš paskaidroja, ka paša spēkiem sievieti izvilkt no ūdens nespēs un ir nepieciešama palīdzība.
 
 
RPP darbinieki izglāba slīkstošo sievieti un ievietoja savā dienesta automašīnā līdz specdienestu ierašanās brīdim. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi veica sievietes veselības stāvokļa apskati, taču jaunā māmiņa atteicās no hospitalizācijas, paskaidrojot, ka viņai nav neviena paziņas, kam atstāt savu bērnu, kurš atradās ratiņos pie upes. 1990. gadā dzimusī sieviete ar zīdainīti tika nogādāta dzīvesvietā.
 
 
 
Saistībā ar minēto gadījumu Reģionālās pašvaldības policijas vadība izsaka pateicību RPP Ķekavas pārvaldes nodaļas darbiniekiem – galvenajam inspektoram Mārtiņam Jankovskim, inspektoriem Aigaram Zundam un Gatim Kromanim par pašaizliedzīgu darbu.  
 
 
 
 
Informāciju sagatavoja:
Reģionālās pašvaldības policija
Tālr.67847172, mob. 29170542
e-pasts: policija@pp.gov.lv
interneta vietne: http:www.pasvaldibas.policija.lv
 
 
Mums rūp Jūsu drošība !
  Drukāt