Gaismas stāsti izdzīvoti

Ar sirsnīgu grupas Astro'n'out akustiskā sastāva koncertu Doles Tautas namā noslēgusies Jaunatnes Iniciatīvu centra (JIC) rīkotā akcija "Gaismas stāsti - par dzīvību un zvaigznēm".

 

Akcijas ietvaros divas dienas notika vairāki iedvesmojoši un tajā pat laikā izglītojoši pasākumi, kuru mērķis bija likt domāt vairāk ar sirdi, mazāk ar prātu, paplašināt apziņas apvāršņus ārpus materiālās ikdienas dzīves un paraudzīties uz pasauli no cita skatu punkta.

 

Pasākumu ciklu aizsāka latvju dzīvesziņas pazinējs Roberts Šilings ar neparastu stāstījumu par tautas dziesmu un rakstu zīmju spēku, kuru pazina mūsu senči un no kura joprojām var pasmelt ikviens. Īpašu atmosfēru JIC pagrabiņā radīja un tēmu ar neparastu un valdzinošu muzikālu pavadījumu paspilgtināja kokles instrumenta virtuozs Ansis Jansons.

 

Nākamās dienas vakarā Ķekavas - Doles ev.lut. baznīcā tika atklāta izstāde "Par dzīvību", kuras eksponāti ir akmenī kaltas nedzimušu bērnu figūras. Savā runā izstādes koordinatore Jana Babre- Laime visus klātesošos apsveica ar lielo svētību būt piedzimušam, kas skaudri, bet tieši atspoguļo izstādes pamatideju - aborts liedz iespēju dzīvot un redzēt šo pasauli tūkstošiem cilvēku.

 

Akcijas noslēgumā apmeklētājus priecēja Māra Upmane-Holšteine un grupas Astro'n'out ģitārists Juris Kalnišs ar burvīgu koncertu Doles Tautas nama aktu zālē. Sanākušie cilvēki varēja baudīt īpašu romantiku un klausīties mākslinieku uzstāšanos sveču gaismā, nesteidzīgi zvilnot uz svaiga siena pildītiem uzņēmuma "Melnā kafija" dāvātiem kafijas maisiem.

 

Pasākuma organizatore Alise Patmalniece saka īpašu paldies daugmalietim Zigurdam, kas laipni atļāva izmantot sava siena šķūņa krājumus šī pasākuma vajadzībām, uzņēmuma "Melnā Kafija" mārketinga speciālistei Evai Miķelsonei, kā arī visiem JIC atsaucīgajiem jauniešiem par nesavtīgi ieguldīto laiku.

 

Inga Auziņa

19.08.2013.

 

  Drukāt