Futbola klubs Auda Ķekavā un Baldonē septembrī uzņems jaunus audzēkņus

Futbola klubs Auda Ķekavā un Baldonē septembrī dažādās vecuma grupās uzņems jaunus audzēkņus – gan zēnus, gan meitenes. Savukārt 2014. gada sākumā paredzēts atvērt futbola internātu, lai piesaistītu jaunos futbola talantus no tālākiem reģioniem - ne tikai Pierīgas, Rīgas un kluba bāzes vietas Ķekavas.

 

 

“Mūsu mērķis visiem spēkiem kopīgi sakārtot jauniešu sistēmu, kurā FK Auda apvienotu jaunos spēlētājus. Jāatzīmē, ka FK Auda treniņu darba procesā  būtiska ir treneru individuāla pieeja katram sportistam, turklāt talantīgākajiem jaunajiem futbolistiem nodarbības pieejamas bez maksas. Uz treniņiem Baldonē un Ķekavā ērti var nokļūt arī no Rīgas. Protams, ka bērniem lielākais prieks ir, kad sākotnējam treniņu darbam seko dalība dažāda mēroga futbola sacensībās un tur gūtie pirmie panākumi. FK Auda mājas spēles notiek Ķekavā, kur ir pašu spēkiem un līdzekļiem izveidota kluba bāze – futbola stadions “AUDA”,”  stāsta FK Auda direktors un jauniešu treneris Rihards Gorkšs.

 

Vecumā no 4 -7 gadiem FK Auda trenējas tie, kuru vecāki vēlas, lai bērns attīstās vispusīgi. Jaunākie bērni divas reizes nedēļā apgūst sporta un sacensību pamatus ar vispārattīstošu vingrinājumu palīdzību. Bērniem no 8-11 gadiem būtiski lietderīgi izmantot savu brīvo laiku, attīstīt sevi veselīgi, lai vēlāk dzīvē būtu konkurētspējīgi visās jomās. Trīs četros treniņos nedēļā šī vecuma bērniem tiek pievērsta jau lielāka uzmanība tieši futbola elementiem, viņi apgūst futbola pamatus.12 – 19 gadu vecajiem spēlētājiem pašiem jau ir motivācija spēlēt futbolu. Šajās grupās četros, sešos treniņos nedēļā notiek koncentrēšanās nopietnam darbam, lai spēlētāji būtu konkurētspējīgi tieši futbolā, atklāj FK Auda direktors un jauniešu treneris Rihards Gorkšs.

 

FK Auda mērķtiecīgi turpina attīstīt jauniešu futbola sistēmu, lai pēc iespējas pietuvinātu organizāciju futbola akadēmijas kategorijai, nodrošinot jaunajiem futbolistiem vidi, kurā iespējams izaugt par profesionālu futbolistu. Futbolu spēlēt gribošiem un talantīgiem jauniešiem nākamā gada sākumā FK Auda plāno piedāvāt dzīvošanas iespējas kluba internātā un vispārizglītojošās mācību iestādes apmeklēšanu Ķekavas futbola bāzes tuvumā, lai maksimāli lietderīgāk izmantotu jauniešu laiku augsta līmeņa futbolā sasniegšanai.

 

Pieaugušo FK Auda sekmīgi startē Latvijas čempionāta 1.līgā. Skatoties tuvākā nākotnē  – klubā ir izveidojusies stabila jauniešu komandu piramīda, kura dos savus augļus jau pēc pāris sezonām, kad cerēts atkal atgriezties Latvijas futbola elitē un 2015. gadā spēlēt virslīgā, uzsver  FK Auda direktors un jauniešu treneris Rihards Gorkšs.

 

 

Pieteikties bērnu un jauniešu FK Auda treniņu grupās iespējams pa telefonu + 371 26255196, kā arī iegūt plašāku informāciju kluba mājas lapā http://www.auda-fk.lv.

 

 

Ķekavas novada pašvaldība

27.08.2013.

 

 

 

  Drukāt