Līdz ar mācībām - klāt Drošības diena

 Sākoties jaunajam mācību gadam, Reģionālā pašvaldības policija sarūpējusi īpaši skolēniem aizraujošu pasākumu, lai atraktīvā veidā iepazīstinātu ar drošības dienestu darbību un pievērstu uzmanību drošības jautājumiem. 6. septembrī plkst.11.00 – 14.00 Ķekavā notika ikgadējā Drošības  diena.    

 

Katru gadu Reģionālās pašvaldības policija sarūpē jaunas aktivitātes, lai jauno paaudzi uzrunātu un mudinātu domāt par savu un līdzcilvēku drošību, par drošības dienestu ikdienu un darbu. Tāpēc šogad jau ierasto dalībnieku pulkam ar savām radošajām aktivitātēm bija piepulcējušies Latvijas loka šaušanas federācija, Ķekavas novada Jauniešu iniciatīva centrs un futbola klubs Auda, kā arī uzņēmumi Latvijas Gāze Latvenergo un Sadales tīkli.
 
 
Protams, ka Drošības dienas apmeklētājiem bija iespēja klātienē vērot arī Drošības dienas pastāvīgo dalībnieku aktivitātes - operatīvo dienestu, kinologu un hipologu darba paraugdemonstrējumus, aplūkot un izmēģināt ugunsdzēsēju un policistu ekipējumu, uzzināt, kā jāsniedz pirmo palīdzību nelaimē cietušajiem, un vēlreiz atkārtot, kādi noteikumi jāievēro, atrodoties uz ielas. Savukārt Reģionālās pašvaldības policijas draugs Jenots Jancis bija sarūpējis mazajiem gudriniekiem īpašu grūtu uzdevumu - Drošības taku.
 
 
Rūpējoties par drošu pārvietošanās uz ielas, pasākuma laikā notika praktiska apmācība un lekcija par drošu velosipēda vadīšanu, kā arī, veiksmīgi nokārtojot pārbaudījumus, bija iespēja iegūt velosipēda vadīšanas tiesības. 
 
 
Savukārt Rīgas Jauno tehniķu centrs, ar kuru sadarbojas Reģionālās pašvaldības policijas vadītais bērnu un pusaudžu klubs Vairogs, piedāvāja pasākuma apmeklētājiem lidmodelisma, kartingu un mikari paraugdemonstrējumus, kā arī citas radošas darbnīcas.
 
 
Drošības dienā piedalīties bija aicināti ne tikai bērni no Ķekavas, Baldones, Inčukalna un Ikšķiles novadiem, kuros sabiedrisko kārtību nodrošina Reģionālā pašvaldības policija, bet arī pārējie novadnieki, kuriem interesē operatīvo drošības dienestu darbība. 
 
 
Drošības dienā piedalījās Valsts policijas struktūrvienības - Kinologu nodaļa, Hipologu nodaļa, Speciālo uzdevumu bataljons, Kriminālistikas pārvalde, Valsts policijas koledža; Nacionālo bruņoto spēku Zemessardzes 54. Inženiertehniskais bataljons, Reģionālās pašvaldības policija,  Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Latvijas Sarkanais Krusts, zemessargi (jaunsargi), Ceļu satiksmes drošības direkcija un Rīgas motormuzejs,  Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Baložu sporta iniciatīvu centrs,  Latvijas loka šaušanas federācija,  Rīgas jauno tehniķu centrs, Latvijas loka šaušanas federācija, Ķekavas novada Jauniešu iniciatīva centrs un futbola klubs Auda, kā arī uzņēmumi Latvijas Gāze, Latvenergo un Sadales tīkli. Paldies sadarbības partneriem, dalībniekiem par atsaucību un iedzīvotāju izrādīto interesi!
 

Teksts un foto:

Vineta Bērziņa,

izdevuma "Ķekavas Novads"redaktore
 
06.09.2013.
 
  Drukāt