Daugmalē projekta atklāšanas pasākums priecē ģimenes ar bērniem

 


 

31.augustā Daugmales pamatskolā notika projekta „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” uzsākšanas pasākums, kas tiek īstenots ar EEZ finanšu instrumenta atbalstu.

 

Atklāšanas pasākuma pirmajā daļā notika seminārs, kurā visiem interesentiem tika sniegta informācija un atbildēts uz jautājumiem par projektu „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā”, kā arī projekta īstenotāju - biedrību „Māmiņu klubs „Bille””. Daudzi izmantoja iespēju un pierakstījās uz pirmajām nodarbībām projekta ietvaros. Paralēli sanākušajām ģimenēm ar bērniem bija iespēja darboties kopā ar Pepiju un Pirātmeiteni. Savukārt, piepūšamajā atrakcijā savus spēkus pārbaudīt devās pat paši mazākie pasākuma apmeklētāji.   

 

Šobrīd jau ir sākušās pirmās nodarbības „zaļajā darbnīcā”. Nodarbībās vēl ir brīvas vietas, tāpēc ģimenes ar bērniem tiek aicinātas izmantot lielisko iespēju un tajās pieteikties. Papildus informācija un nodarbību grafiks mājas lapā www.billemummy.lv.

 

Projekts „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” tiek īstenots, izmantojot EUR 5 505 piešķīrumu no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas ar EEZ finanšu instrumenta starpniecību. Projekta mērķis ir sociālās atstumtības un nabadzības riskam pakļauto ģimeņu ar bērniem Daugmales pagastā aktivizēšana, informēšana un izglītošana, lai veicinātu to integrāciju sabiedrībā un uzlabotu to dzīves kvalitāti. Galvenās projekta aktivitātes ir konsultācijas un nodarbības maziem bērniem kopā ar vecākiem (Bobota vingrošana, ergoterapeits, zīdaiņu masāža, nodarbības baseinā), izglītojošas nodarbības vecākiem („zaļās darbnīcas", uztura speciālista konsultācijas, darba tiesību speciālista konsultācijas, budžeta plānošanas konsultācijas, u.c.).

 

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

 

Ķekavas novada pašvaldība

11.09.2013.

  Drukāt