Par Anda Adata deputāta pilnvaru termiņu

Ievērojot likumu „Par pašvaldībām”, šodien, 19. septembrī, tika sasaukta Ķekavas novada domes ārkārtas sēde, lai, balstoties uz sešu deputātu iesniegumu, izskatītu jautājumu par deputāta Anda Adata pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa, pamatojoties uz Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likuma 3. panta pirmās daļas 2. punktu.

 

Izvērtējot juridisko pamatojumu un pieejamo informāciju, tika konstatēts, ka nevienā no spēkā esošajām likuma normām nav noteiktas domes tiesības pieņemt lēmumu saskaņā ar Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likuma 3. panta pirmās daļas 2. punktu, līdz ar to – deputātu iesniegumā minētais jautājums nav domes kompetences jautājums, un dome šajā gadījumā nevar pieņemt lēmumu.

 

Iepazīstoties ar sešu deputātu iesniegto Augstākās tiesas vēstuli, jānorāda - ja A.Adatam patiešām ir stājies spēkā notiesājošs spriedums daļā 2013. gada 18. jūnijā, tad šis spriedums attiecas uz deputāta pilnvaru termiņu līdz 2013. gada 20. jūnijam – uz iepriekšējā sasaukuma pilnvaru termiņu, kuru vadīja domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, un tas nav attiecināms uz jaunā sasaukuma deputātiem, kuru pilnvaras sākās ar jaunievēlētās domes pirmās sēdes dienu 2013. gada 20.jūnijā.

 

Ņemot vērā augstākminēto, Ķekavas novada domes deputāti par sagatavoto lēmumprojektu nobalsoja: par - 5, pret - 0, atturas - 9, nepiedalās – 1.  

 

Atgādinām, ka no likuma „Par pašvaldībām” normām izriet, ka domes priekšsēdētāja pienākums ir sasaukt ārkārtas sēdi neatkarīgi no tā, vai iesniegumā minētā jautājuma izskatīšana ietilpst domes kompetencē.

 

Ķekavas novada pašvaldība

19.09.2013.

 

  Drukāt