Iecere veidot mežaparku Baložu pilsētai pieguļošajā mežā

Pašvaldībā tiek strādāts, lai Ķekavas novadā labiekārtotu zaļās teritorijas. Augusta mēnesī notika publiskā apspriešana par ieceri veidot mežaprku Baložu pilsētas ziemeļu daļā pieguļošajā mežā. Apspriešanas laikā ikviens novada iedzīvotājs bija aicināts izteikt savu viedokli un skatījumu par jauno ieceri.

 

 

Pašvaldība pateicas aktīvākajiem novada iedzīvotājiem, kas ir atsūtījuši savu redzējumu un vēlmes. Saņemtie viedokļi parādīja, ka pašvaldības vīzija par mežaparka teritoriju sakrīt ar iedzīvotāju idejām.

 

Topošajam mežaparkam ir jābūt kā aktīvās atpūtas vietai, nosakot teritorijas, kur daba ir aizsargājama. Ir saņemti priekšlikumi, kas noteikti tiks ņemti vērā pie mežaparka projekta izstrādes, piemēram, izveidojot marķētas skriešanas un velosipēdu trases, paredzot apgaismotu slēpošanas trasi, nosakot suņu pastaigu laukumus u.c. Ir arī saņemti priekšlikumi, kuru atbalstīšanai nepieciešama padziļinātāka izpēte un nopietna to izvērtēšana, jo varētu ietekmēt apkārtējo teritoriju, piemēram, veidot stāvu nobraucienu trasi kalnu slēpēm un sniega dēļiem, kā arī motokrosa trasi.

 

Plānotā mežaparka teritorija varētu aizņemt aptuveni 140ha priežu meža. Ne visi šajā teritorijā iekļautie īpašumi pieder pašvaldībai, tāpēc pēc idejas atbalstīšanas notiks sarunas ar zemju īpašniekiem par parka attīstīšanas iespējām.

 

Lai mežaparks taptu, ir nepieciešams veikt vairākus izpētes darbus – bioloģiskās daudzveidības izvērtējumu, putnu ligzdošanas vietu izpēti, esošās mežaudzes novērtējumu. Nākamais solis pēc izpētes veikšanas ir projekta un teritorijas apsaimniekošanas noteikumu izstrāde.

                                                                                                                     

Ķekavas novada pašvaldība

23.09.2013.

 

  Drukāt