Ķekavas novada delegācija viesojas Raseininai pašvaldībā Lietuvā

No 20. līdz 22.septembrim Ķekavas novada pašvaldības delegācija devās uz sadraudzības pašvaldību Raseininai Lietuvā, kur norisinājās Raseininai pilsētas 760.gadadienas svinības. Vizītes ietvaros tika apmeklēti lielākie uzņēmumi un kultūras centri, kā arī aplūkots Raseininai pašvaldības un domes darbs.

 

 

Novada pārstāvji tiekoties ar citām svinībās pārstāvētajām pašvaldību delegācijām no Kaļiņingradas, Ukrainas, Polijas, Lietuvas pārrunāja sadarbības iespējas un projektu idejas nākotnei. Jāuzsver, ka Ķekavas novada pašvaldības delegācija vizītes laikā nodibināja vērtīgus kontaktus ar Kaļiņingradas Sovetskas pilsētas pārstāvjiem un vienojās turpmāk par kopīgu sadarbību veselības un jaunatnes lietu jomās, organizējot jauniešiem kopīgas sporta un mācību nometnes.

 

Attīstības daļas pārstāvis Māris Ozoliņš atzina, ka viena no perspektīvākajām sadarbības jomām varētu veidoties starp Lietuvas vannasistabas mēbeļu ražotāju, kurš citu starpā piegādā mēbeles arī „K-Rauta” veikaliem Latvijā, un mūsu novada vannu ražotāju „PAA”.

 

Līdzīgi kā Ķekavas novada pašvaldībā arī Raseininai norisinās sakoptākās sētas konkurss, Ķekavas novada delegācijai bija tā iespēja vizītes laikā aplūkot konkursa uzvarētāju sakoptākās sētas, kā arī apskatīt Raseininai pašvaldības iedzīvotāju biedrību darbu un to realizētos projektus. Jāatzīmē, ka biedrības „Partnerība „Daugavkrasts” pārstāvji uzaicināja Lietuvas kolēģus aplūkot Ķekavas novadā realizētos lauku attīstības projektus.

 

Tāpat kā Aglonā notiek kopīgas tautas krusta ceļa lūgšanas un tiek svinēti Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki, arī kaimiņzemē norisinās gājiens no visas Lietuvas uz Raseininai pašvaldības Šiluvos pilsētas baziliku, kur cilvēki vienojās kopīgās lūgšanās un svin Svētās Marijas dienu.


Ķekavas novada pašvaldība

24.09.2013.

 

Svētās marijas svētki pie Šiluvos bazilika

 

 

  Drukāt