Ķekavā siltina ēkas

Mājas siltināšana ir viena no iespējām, kā parūpēties, lai mājoklis būtu silts arī gada aukstākajās un vējainākajās dienās, papildus samazinot izdevumus par apkuri. Nosiltināts mājoklis ir aizsargāts no atmosfēras iedarbības ne tikai ziemas mēnešos, bet arī vasarā no kaitīgajiem saules stariem. Siltināšanas procesa laikā, mājas vecā fasāde tiek atjaunota, iegūstot skaistāku veidolu.

 

 

Arī Ķekavā jau kādu laiku varam vērot kā vecie padomju laikā tapušie nami tiek siltināti un ietērpti jaunā, mūsdienīgā veidolā, kas turklāt uzlabo Ķekavas tēlu kopumā. Par Gaismas ielas 6 namu siltināšanas procesu jautājām Vizmai Burilovai, dzīvokļu īpašnieku biedrības „Gaismas 6” valdes priekšsēdētājai.

 

Burilovas kundze atzina, ka ēku siltināšana ir dzīvokļu īpašnieku rokās. Ir svarīgi dzīvokļu īpašnieku vidū izveidot aktīvistu grupu, kas izskaidro pārējiem  ēkas iemītniekiem jautājumus par nama siltināšanas nepieciešamību, lai nodrošinātu pozitīvu lēmuma pieņemšanu mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē. No lēmuma pieņemšanas brīža kopsapulcē līdz mājas nosiltināšanai ir jārēķinās ar vismaz divu gadu ilgu laika posmu.

 

 Dzīvokļu īpašnieku biedrība „Gaismas 6” uzsākot ēku siltināšanas projektu īstenošanu 2012.gada aprīlī kopsapulcē nolēma pasūtīt trim ēkām energoauditus, bet 2012.gada augusta kopsapulcē tika pieņemts lēmums veikt ēku siltināšanu. Šā gada septembra beigās ir pabeigtas divas ēkas, bet novembra mēnesī ir plānots pabeigt trešo ēku. Visi trīs projekti tiek veikti piesaistot Eiropas Reģionālas attīstības fonda līdzfinansējumu.

 

Oktobra mēnesī sākoties apkures sezonai, Gaismas ielas 6. nama iedzīvotāji varēs pārliecināties par ieguvumiem no mājas siltināšanas. Dzīvokļos tiek uzstādīti siltuma skaitītāji, kuri sniedz iespēju katrā dzīvoklī un katrā telpā izvēlēties vēlamo temperatūru.

 

V.Burilovas kundze izsaka lielu paldies Ķekavas novada pašvaldības Būvvaldei par lielisku sadarbību.

 

Artūrs Zālītis

26.09.2013.

 

 

  Drukāt