Senioru nedēļa

Jau otru gadu oktobrī Ķekavas jauniešu padome organizēja senioru nedēļu, kuras mērķis bija pulcināt vienkopus dažādas paaudzes – seniori dalījās savā pieredzē, ar dzīvesstāstiem un darbiem, turklāt jaunieši piedāvāja savu moderno redzējumu par dažādām lietām.

 

Senioru nedēļas pirmās dienas ietvaros Jaunatnes iniciatīvu centrā norisinājās dzejas vakars, kur katram bija iespēja lasīt, klausīties un diskutēt par dzeju tagad un toreiz. Vakaru papildināja muzikāli priekšnesumi Justa Sirmā izpildījumā, kas radīja jauku gaisotni.

 

Nākamās dienas vakaru Ķekavas jaunieši padome ar Ķekavas novada pensionāru biedrību Polārblāzma un biedrību Sidrabaine kopā pavadīja, vārot ķirbju ievārījumus sociālā centra iemītniekiem. Vakara gaisotne bija lieliska - sarunas, smiekli un ķirbju ievārījuma saldenā smarža.

 

Pēc garās ziemas krājuma sagatavošanas dienas Ķekava novada jauniešu padome ar pozitīvu noskaņojumu devās uz Ķekavas sociālo aprūpes centru, lai sniegtu koncertu sociālā centra iemītniekiem. Pasākuma laikā notika jestra sadziedāšanās un dzejas lasījumi, kā arī senioriem dāvanā tika pasniegtas ievārījumu burciņas.

 

Senioru nedēļas noslēgumā jau no paša rīta Jaunatnes iniciatīvu centrā bija jūtama liela rosība, jo jaunieši vārīja tēju un cepa cepumus, lai varētu doties pastaigā ar sociālā centra iemītniekiem. Pastaigas maršrutā tika iekļauta jaunās Ķekavas sākumskolas apskatīšana, sporta stadions, kā arī bērnu laukums. Lai sasildītos no pastaigas, tika dzerta tēja, dziedātas dziesmas, stāstīti joki un baudīta kopā būšana. Dažas stundas pēcāk Jaunatnes iniciatīvu centrā jaunieši un seniori tikās, lai neformālā gaisotnē baudītu atmiņu stāstus, mielojoties ar pašu gatavotām picām, cepumiem un kūkām. Vakara noslēgumā kino skatīšanās.

 

Sirsnīgu paldies Ķekavas novada jauniešu padomes vārdā sakām visiem, kas piedalījās un palīdzēja īstenot šo nedēļu!

 

Alise Patmalniece

15.10.2013.

 

 

  Drukāt