Ķekavas novadā godina Zelta pārus

Pašā rudens pilnbriedā, lai smeltos spēku no lielām, stiprām un saticīgām ģimenēm, Ķekavas novada pašvaldība ir iedibinājusi jaunu tradīciju – pasākumu Zelta valsis, kurā tiek godināti tie pāri, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un ilgāk.


17. oktobrī Ķekavas kultūras namā pulcējās piecas stipras ģimenes – Marija un Antons Līvmaņi, Velta un Jānis Bērziņi, Aina un Viktors Saknīši, Rita un Ojārs Bluķi, Velta un Aldis Zeiboti.   

 

„Kas putnam ir spārni, tas cilvēkam – mīlestība. Tā paceļ mūs pāri ikdienas plašumiem. Tā ieskanas mūsos kā dziesma, kurai mēs visu mūžu meklēsim vārdus – mīlestība. Šovakar jūs kopā ar saviem mīļajiem izstarojat mīlestības, ticības un cerības gaismu, ko savās sirdīs esat lolojuši jau daudzus gadu desmitus. Tā mīlestība, kas no mazas sēkliņas jūsu sirdī šodien ir kļuvusi par spēcīgu koku un ir tikai ar sirdi izraujama. Mēs varam būt lepni, ka mūsu novadā ir tik stipras ģimenes, kuras, gadiem ejot, spēj pasargāt šo mīlestības, piedošanas, pacietības, ticības un sirdsgudrības stādu un nodot to tālāk saviem bērniem, mazbērniem un mazmazbērniem,” uzrunājot Zelta pārus uzsvēra Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks.

 

Apzinot novadā Zelta pārus, pašvaldība uzrunājusi vairāk kā desmit ģimenes, taču tieši šie pieci pāri bija uzņēmīgi un atbildēja pašvaldības aicinājumam piedalīties stipro ģimeņu godināšanas pasākumā.

 

Pasākumu Zelta valsis rīkoja Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūru, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centru un biedrību "Sidrabaine". Stipro ģimeņu godināšanu jau otro gadu atbalsta veikals "Alk Outlet" tirdzniecības centrā "Liiba", kas Zelta pāriem pasākumā dāvā šampanieti pirmajam kāzu tostam. Personīgi paldies par atbalstu Gitai Tobīsai no TDA "Zīle". Savukārt  Zelta pāriem un viņu tuviniekiem iejusties dažādos tēlos retro vidē piedāvāja Jura Ķilkuta retro foto studija.

 

Pērn Ķekavas novada pašvaldības aicinājumam atsaucās desmit stipras ģimenes, kuru stūrakmens balstīts uz mīlestību, cieņu, iecietību, čaklumu un bērnu sirds siltumu.

 

Zelta pāru retro foto

 

 

 

Vineta Bērziņa

18.10.2013.

 

 

  Drukāt