Novadi apvienojoties, startē tūrisma izstāžu konkursā

 

 

14. oktobrī Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras saņēma apstiprinājumu no Tūrisma attīstības valsts aģentūra projekta pieteikumam Par dalību Latvijas nacionālajā stendā starptautiskajās tūrisma izstādēs 2013./2014. gadā.

 

Konkursu izsludināja un vērtēšanu veica Tūrisma attīstības valsts aģentūra, kas ir vadošā tūrisma attīstības politikas veidošanas organizācija Latvijā, un šādus konkursus organizē jau vairākus gadus.

 

Iepriekšējā izstāžu sezonā Ķekavas novads, pateicoties labai sadarbībai ar Ogres un Ikšķiles Tūrisma attīstības aģentūru, tika pārstāvēts divās starptautiskās tūrisma izstādēs - Helsinkos (Somija) un Geteborgā (Zviedrija).

 

Šoreiz vadošā loma projekta sagatavošanā un iesniegšanā bija Ķekavas novada Tūrisma informācijas centram. Projektā ir ietverta visa Daugavas lejteces reģiona teritorija, proti, Ķekavas, Salaspils, Stopiņu, Ikšķiles, Ogres, Ķeguma un Baldones novadi, līdz ar to paverot iespējas projekta vērtēšanas gaitā labāk konkurēt ar citiem Latvijas reģioniem.

 

No visām piedāvātām starptautiskām izstādēm - gadatirgiem, novadu pārstāvjiem vienojoties, izvēlētas sešas atbilstošākās. Tās ir izstādes, kuru apmeklētāji ir orientēti uz tūrisma piedāvājumu, kas raksturīgs Ķekavas novadam un Daugavas lejteces reģionam kopumā - velotūrisms, laivošana, kemperu auto tūrisms, dabas un aktīvais tūrisms:

 

  • starptautiskā izstāde Vakantiebeurs, Utrehta, Nīderlande, 14.-19.01.2014.
  • starptautiskā izstāde MATKA, Somija, Helsinki; 16.-19.01.2014.
  • starptautiskā izstāde Adventur, Viļņa, Lietuva, 24.- 26.01.2014.
  • starptautiskā izstāde Reisen Hamburg, Hamburga, Vācija, 5.- 9.02.2014.
  • starptautiskā izstāde Tourest, Tallina, Igaunija, 14.-16.02.2014.
  • starptautiskā izstāde OTDIH, Minska, Baltkrievija, 9.-12.04.2014.

 

Juris Žilko

21.10.2013.

 

 

  Drukāt