Ķekavas novada pašvaldība neatbalsta Rīgas lēmumu par sabiedriskā transporta biļešu cenām

Ķekavas novada pašvaldība neatbalsta Rīgas pilsētas vadības lēmumu, ka citās pašvaldībās deklarētiem cilvēkiem būtu jāmaksā dubulta maksa par braukšanu Rīgas sabiedriskajā transportā.

 

Ķekavas novada pašvaldība uzsver, ka jaunās cenas "Rīgas satiksmes" sabiedriskā autobusa maršrutos vēl ir jāapstiprina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un Rīgas plānošanas reģionā, kā arī šis Rīgas pilsētas vadības lēmums šobrīd ir apstrīdēts Satversmes tiesā, tāpēc nevar pilnīgi droši apgalvot, ka palielinātā maksa par braucienu autobusos patiešām stāsies spēkā. 

 

Tāpat Ķekavas novada pašvaldības rīcībā nav informācijas, ka varētu palielināties braukšanas maksa mikroautobusos (Rīga-Baloži-Rīga, Rīga-Ķekava-Rīga, Rīga-Pļavniekkalns-Rīga, Rīga-Daugmale-Rīga) maršrutos, kurus apkalpo cits uzņēmums, nevis "Rīgas satiksme".

 

Ja gadījumā lēmums būs apstiprināts un stāsies spēkā, Ķekavas novada pašvaldība  meklēs risinājumus, kā  šajā situācijā atbalstīt Ķekavas novada iedzīvotājus. Kā viens no risinājumiem – palielināt mikroautobusu reisu skaitu un autobusu ietilpību.

 

Lai apspriestu šo jautājumu,  pašvaldība plāno tikties arī ar Rīgas plānošanas reģionu un citām Pierīgas pašvaldībām.


Vineta Bērziņa

21.10.2013.

  Drukāt