Pašvaldība sniedz atbalstu ugunsnelaimē cietušajiem

Ķekavas novada pašvaldības atbildīgie dienesti operatīvi snieguši palīdzību diviem novadniekiem, kuriem 22. oktobra rītā ugunsgrēkā nopostīta dzīvesvieta.

 

Pēc notikušās ugunsnelaimes, kas jau plaši atspoguļota nacionālajos medijos, uguns nopostītā īpašuma saimnieks pats ziņojis pašvaldībā par notikušo. Tajā pašā dienā abi vīrieši uzņemti Ķekavas sociālās aprūpes centrā sakarā ar krīzes situāciju, tiem piešķirtas gultasvietas un ēdiens. Savukārt sociālais dienests operatīvi sniedzis palīdzību ugunsnelaimē cietušajam sirmgalvim un otram nodegušajā īpašumā reģistrētajam vīrietim.

 

Nākamajā dienā sociālā dienesta darbinieces kopā ar nodegušas mājas saimnieku devušies apsekot ugunsgrēka vietu, kur konstatēts, ka koka ēka nodegusi pilnībā ar visu iedzīvi, kuru mājas iemītnieki nebija paspējuši izglābt.

 

Šobrīd abiem bez pajumtes palikušajiem vīriešiem ir piešķirta mēbelēta istaba Gaismas ielā 19, k.8 ar visu ikdienā nepieciešamo. Tāpat tiek nodrošināta arī ēdināšana trīs reizes dienā vienu mēnesi. Sociālais dienests atbilstoši pašvaldības saistošajiem noteikumiem sniegs arī materiālu atbalstu ugunsgrēkā mājas zaudējušajam sirmgalvim.

 

Pēc sociālās darbinieces teiktā, nelaimē cietušais bijis patiesi pārsteigts par raidījuma „Degpunktā” brigādes ierašanos kopā ar ugunsdzēsējiem. Pateicoties televīzijas sižetam par šo postošo nelaimi, saņemts liels atbalsts - kā finansiāls, tā arī morāls no iedzīvotājiem visā Latvijā.

 

Iedzīvotāji, kas vēlas sniegt finansiālu palīdzību, to aicināti darīt, zvanot uz ziedojumu tālruni 9000 6385 (maksa par zvanu: Ls 1) vai pārskaitot naudu uz ziedojuma kontu: 


Fonds „Ziedot” 
Reģ. Nr 40008078226 
Swedbank 
bankas kods: HABA LV 22 
konta nr: LV95HABA0551006150241 
mērķis: „Sirmgalvim pēc ugunsgrēka Ķekavā”. 

 

Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

24.10.2013.

  Drukāt