Comenius projekta dalībnieki viesojas Ķekavas novadā

No 23. līdz 27. oktobrim Ķekavas novadā viesojas skolu daudzpusējās partnerības Comenius projekta „Vides ilgstspējība ir mūsu atbildība” dalībnieki no septiņām valstīm.

 

Viesi iepazīsies ar dzīvi, vides problēmām un to risinājumiem Ķekavas novadā, kā arī apmeklēs novada izglītības iestādes.

 

Latvija ir šī projekta koordinējošā valsts, bet Ķekavas novadu pārstāv Ķekavas vidusskola.

 

Skolu daudzpusējās partnerības ietvaros jauniešiem un skolu mācību spēkiem ir iespēja gūt atziņas par vides ilgstspējības nozīmīgumu, palīdzot skolēniem un skolotājiem apzināties, un dziļāk izprast pašreizējo situāciju, kā arī nākotnes negatīvas iezīmes, kuras var rasties turpinot bezatbildīgi izturēties pret apkārtējo vidi.

 

Latvijā viesojās projekta dalībnieki no 7 skolām - Turcijas, Rumānijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Polijas, Francijas. Projekta koordinatore Ķekavas vidusskolā ir angļu valodas skolotāja Jūlija Kokareviča.

 

Savukārt 24. oktobrī ārvalstu ciemiņi viesojās Ķekavas novada pašvaldībā, kur iepazinās ar pašvaldības darbību, izglītības nozari un kultūras dzīvi novadā. Īpašu apbrīnu Comenius dalībnieki izrādīja par Ķekavas jaunās sākumskolas projektu un Izglītības parka ieceri, ar kuru iepazīstināja Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš.

 

Uz atvadām ciemiņiem tika pasniegti Ķekavas novada pašvaldības sarūpētie suvenīri.

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

24.10.2013.

 

 

  Drukāt