Domes priekšsēdētājs tiekas ar jauniešiem

31. oktobrī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks tikās ar novada jauniešu un skolēnu padomju pārstāvjiem, lai klātienē iepazītos un pārrunātu jauniešiem aktuālas lietas.

 

Uz pirmo tikšanos bija ieradušies jaunieši no abām novada jauniešu padomēm – Baložu pilsētas un Ķekavas, kā arī no izglītības iestādēm – Ķekavas un Baložu vidusskolām, Daugmales pamatskolas un privātskolas „Gaismas tilts 97”.

 

Priekšsēdētājs ar jauniešiem pārrunāja viņu dalību un padarītos darbus skolēnu un jauniešu padomēs, kā arī uzklausīja jauno novadnieku domas par tām lietām, ko pašvaldībai vajadzētu attīstīt, lai uzlabotu sportiskās aktivitātes ārpus mācību iestādēm. 

 

Baložu jauniešiem aktuāla ir skeitparka izveide, tieši Titurgas teritorijā, jo „vecajos” Baložos patlaban jauniešiem ir lielākas iespējas aktīvi pavadīt, jo tur ir pieejama Baložu vidusskolas sporta kompleksa infrastruktūra. Savukārt ķekavieši norādīja uz nepieciešamību atjaunot esošo skeitparku pie Ķekavas vidusskolas. Jaunieši izrādīja arī gatavību izstrādāt skeitparka lietošanas un kārtības noteikumus, kā arī paši uzraudzīt skeitparka teritoriju.

 

Tāpat tika pārrunāts jautājums arī par citām sporta āra aktivitāšu attīstīšanu Titurgā, piemēram, hokeja laukuma izveidi, kā arī par telpu izmantošanu Baložu pilsētas padomes jauniešu vajadzībām.  

 

Savukārt Ķekavas vidusskolas skolēnu padomes pārstāvis informēja klātesošos par padomes iecerēm saistībā ar skolēnu motivēšanu mācīties vidusskolas klasēs. 

 

Visi klātesošie vienojās par regulāru tikšanos - vienu reizi ceturksnī. Jauniešus uz šo tikšanos apvienoja Ķekavas novada jaunatnes iniciatīvu centrs.

  

Vineta Bērziņa

04.11.2013.

  Drukāt